Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi syyskuussa 0,4 prosenttia

Tammi-syyskuussa kasvua 2,8 prosenttia.

Ilmoitus

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen  liikevaihto kasvoi syyskuussa 0,4 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 541,3 miljoonaa euroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti. Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani.

Liikevaihto kasvoi syyskuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 0,6 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi myöskin 0,6 prosenttia, kun sen sijaan kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto supistui 0,3 prosenttia. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto oli syyskuussa vuodentakaisella tasollaan.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi 

Liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,1 prosenttia vuoden 2017 tammi-syyskuusta. Samaan aikaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi puolestaan 0,3 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 1,4 prosenttia, kun sen sijaan pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto supistui 2,5 prosenttia edellisvuoden tammi-syyskuuhun verrattuna.

– Yhdeksän kuukauden liikevaihdon 2,8 prosentin kasvu tavaratalo- ja hypermarketketjuissa on kohtuullisen hyvä. Kasvu selittyy pitkälti elintarvikkeiden vahvalla myynnin kehityksellä. Positiivista on myös myynnin kasvu koti- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa tiedotteessa.

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

 

 

Ilmoitus