Tässä on maaseudun neljä myydyintä verkkokauppatuotetta

Preeco.fi julkaisi eilen listan maaseudun myydyimmistä tuotteista ja kertoo samalla Ehandelille, miten he suhtautuvat siihen, että Amazon kolkuttelee nyt ovella.

Kyllä maalla on mukavaa – ja tilaa. Ainakin, jos Preecon myyntitilastoihin on luottamista. Preeco kertoo lehdistötiedotteessa, etteivät he ryhmittele ihmisiä erityisiin ryhmiin, mutta yhden asian he ovat kahdeksan vuotisen yrittäjäuransa aikana huomanneet. Maalla asuvat ihmiset ostavat erilaisia tuotteita kuin kaupungeissa asuvat ja suurin tähän vaikuttava tekijä on heidän mukaansa käytettävissä oleva tila.

Preeco listasi pari eri tuotekategoriaa, jotka ovat heidän myyntinsä perusteella Suomen suosituimmat tuotteet maaseudulla.

Ilmoitus

 

  1. Pressutalli

Tämä oli mielestämme kaikista oletetuin tuote, joka pääsi listalle. Maalla on mahdollista pitää erilaisia tavaroita ladossa tai varastossa, mutta kyllä se tilakin jossain vaiheessa loppuu ja silloin erinomainen vaihtoehto on pressutalli. Huomattava on kuitenkin, että meidän suosituin malli on suurin pressutallimme, eli tässäkin pätee sama; maalla kaikki on suurempaa!

 

  1. Sähköpotkulauta

Seuraavaksi tuli hieman yllättävämpi tuote eli sähköpotkulauta. Sähköpotkulaudalla on näppärä ajella pitkin maita ja sen lataaminen on helppoa. Kaupungissa omien sähköpotkulautojen kanssa on ongelmana, kun usein niillä ei ole erityisiä latauspaikkoja ulkona. Tämä tarkoittaa käytännössä, että ne pitää kuljettaa omaan asuntoon lataukseen.

 

  1. Kissan raapimispuu

Elokuvistakin totutusti maalla on hiiriä ja mikä olisikaan parempi ase hiiriä vastaan kuin kissat. Vaikka maalla kissoilla on varmasti muutakin tekemistä kuin olla sisätiloissa, silti usein öisin ne tulevat sisälle nukkumaan. Kissankiipeilypuista löytyy kissojen mieleen juuri sopivat sopukat, joissa voi latautua tulevaa työpäivää varten.

 

  1. Trampoliini

Lapset ja miksei aikuisetkin rakastavat trampoliineja, joka on todellinen 2020 kesän hittituote! Totesimme tutkimuksissamme, että maalle menevät erityisesti noin 5 metrin levyiset trampoliinit, kun taas kaupungissa suosituimpia ovat pienemmät noin 3 metrin trampoliinit, Preeco kirjoittaa lehdistötiedotteessa.

Ilmoitus

 

Näin Preeco Amazonin tulosta

Preeco on yksi niistä verkkokaupoista, joka myy paljon ja halvalla. Preeco Trading Oy on alunperin neljän nuoren opiskelijan perustama suomalainen verkkokauppa, joka sai alkunsa Oulussa. Nyt heidän päämajansa ja varastonsa sijaitsevat Lahdessa. Preeco kirjoittaa, että heidän tavoitteenaan on tuoda suomalaisille hyvää tavaraa edullisesti ja kamppailla ulkomaalaisia verkkokauppajättiläisiä vastaan parhaansa mukaan.

Kun Amazonin avaa porttinsa naapurimaassa Ruotsissa vielä lähipäivinä, Ehandel kysyi miten Preecolla suhtaudutaan titaanin tuloon.

 

Mitä ajattelette Amazonin tulosta?

Näemme Amazonin tulon Suomeen sekä hyvänä että huonona kannaltamme. Kuitenkin kokonaisuutena se on meille positiivinen, Preeco yrittäjä ja markkinointijohtaja Henrik Viitala kertoo Ehandelille.

Hyvänä puolena on, että Amazon mahdollistaa meille uuden kauppa-alustan kotimaisille markkinoille. Tällä hetkellä Suomessa hyötyvät asemastaan kaupan alan suurimmat yritykset ja ihmiset hakevat suoraan heidän sivuiltaan tuotteitaan ja ostavat vain näiltä suurilta ja tunnetuilta kaupoilta. Kuitenkin Amazonin tultua Suomeen se tulee vähitellen kaappaamaan juuri näiden toimijoiden osuutta. Kun me pääsemme tähän tulevaan uuteen suureen kauppaan myös myyjäksi, on siinä mahdollisuutta meille kerrakseen. Lisäksi, jos onnistumme Amazonissa lokaalisti, tulee ajankohtaiseksi miettiä myös kansainvälisen myynnin aloittamista, hän jatkaa.

 

Entä miten olette varautuneet Amazonin tuloon?

Huonona puolena Amazonin tulossa on ulkomaisten kilpailijoiden helpompi väylä Suomen markkinoille. Tämä tulee todennäköisesti tarkoittamaan kovempia hintataisteluja ja pienentyviä katteita. Tähän olemme varautuneet koettamalla tehdä toiminnastamme entistä tehokkaampaa ja sitä kautta olemme paremmin kykeneviä pärjäämään hintakisassa. Onneksi toimituskulut ovat meren yli tulevilla paketeilla suhteellisen suuret, mikä on yksi "vallihauta" lisää meidän businekselle, Henrik Viitala sanoo.