Tappotahti verkkokauppatehtailla? – Amazon aloittaa uudet ”megacyclit”

”Milloin nukumme ja elämme”.

Medioissa on kirjoitettu viime aikoina, että verkkokauppatyöntekijät Kiinassa työskentelevät itsensä kirjaimellisesti hengiltä ja pitkien työvuorojen yhteydessä on ollut useita kuolemantapauksia. Vuorot ovat usein öisin.

The Vergen mukaan, joka puolestaan viittaa Motherboardin raporttiin, myös Amazon on aloittanut pitkät ja raskaat vuorot varastollaan. Verkkokauppias on aloittanut tietojen mukaan varastollaan Chicagossa 10-tunnin yövuoron.

Ilmoitus

Nämä vuorot kulkevat nimellä ”Megacycle” ja vuoro alkaa kello yksi yöllä ja loppuu lounaan aikoihin. Motherboardin mukaan Amazonin ajatuksena on lisätä tehokkuutta varastolla.

Eikä Chicagon jakelukeskus ole yksin vaan Megacycles-vuoro on tulossa myös muille Amazonin työpaikoille USA:ssa.

Motherboardin raportin mukaan työntekijät saivat valita joko uuden työvuoron hyväksymisen tai menettää työnsä.

Tarjoamme laajan valikoiman työmahdollisuuksia Amazonin työpaikoilla ja teemme töitä jokaisen kanssa yksilöllisesti, mikä vaihtoehto on paras, verkkokauppias sanoo The Verdelle antamassaan lausunnossa.

Samanaikaisesti työntekijät, jotka ovat ryhmittyneet nimellä DCH1 Amazonians United, ja työskentelevät parempien työehtojen eteen verkkojätillä, sanovat seuraavaa uudesta vuorosta:

Voitko ajatella tekeväsi töitä yhdestä yöllä keskipäivään, neljä päivää viikossa? Milloin nukumme ja elämme? Miten sopeudumme viikonloppuihin? Tämä muutos tulee tapahtumaan koko valtakunnassa Delivery Stationeilla – Amazon on esimerkki muille yrityksille kuinka yhtiö voi hyväksikäyttää työntekijöitään epäinhimillisillä vuoroilla.