Tamperelainen Rekki käynnisti julkisen osakeannin

Rekin idea perustuu käytettävien vaatteiden verkkokauppaan.

Tamperelainen Rekki on käynnistänyt Invesdor.com:issa julkisen, 400 000 euron, osakeannin. Yritys pyrkii näin laajentamaan tulevaisuudessa toimintaansa myös Euroopassa.

Muotijätti Zalando ilmoitti äskettäin aloittavansa käytetyn muodin kaupan syksyllä. Tamperelaiselle Rekille tämä on liikeidea, jota he pyrkivät jatkossa laajentamaan myös muualle Eurooppaan. Rekki keskittyy myynnissään merkkivaatteisiin ja heillä myytävien tuotteiden on täytettävä verkkokaupan laatu- ja kuntovaatimuksia.

Ilmoitus

Rekin idea on sellainen, että asiakas lähettää heille tuotteita myyntiin. He tekevät sitten lähettäjälle ehdotuksen myyntilistasta ja, jos ja kun, asiakas hyväksyy listan, vaatteet menevät myyntiin. Asiakas saa tuotteen arvosta oman osansa, kun se on myyty.

Muutoin Rekin kauppa toimii, kuten muutkin muotiliikkeet verkossa.

Kuluttajat ovat entistä tietoisempia siitä, että vaatealan ekologinen jalanjälki on valtava, Rekin toimitusjohtaja Bertta Häkkinen sanoo tiedotteessa.

Kun vaatteet löytävät uuden kodin, niiden elinkaari pitenee ja ympäristökuorma jakaantuu pidemmälle ajalle. Rekin ideana on tehdä kestävästä kulutuksesta helppoa: second hand-vaatteita pitää voida ostaa ja myydä sujuvasti ja mutkattomasti.

Second hand-vaatteita myyvän yhdysvaltalaisen verkkokauppa Thredupin ja data-analyysiyritys GlobalDatan raportti ennustaa käytettyjen vaatteiden globaalin markkinan kasvavan 51 miljardiin dollariin vuoteen 2023 mennessä. Vuonna 2018 tämä oli 24 miljardia dollaria. Raportin mukaan myynti tulee juuri sen kaltaisista tuotteista, jotka löytyvät Rekin valikoimasta. Tuotteiden valikoima on siis parempi kuin perinteisillä kirpputoreilla ja se löytyy ainakin useimmiten myös netissä.

 

Tavoitteeena nousta Euroopan johtavaksi

Rekki työllistää tällä hetkellä 18 henkilöä ja sen varastossa on yli 32 000 tuotetta. Yritys perustettiin vasta vuonna 2015, mutta sen liiketoiminta on moninkertaistunut vain muutamassa vuodessa.

Maanantaina Rekki aloitti julkisen osakeannin Invesdorin sijoitusalustalla. Rahoituskierroksen minimitavoitteena on 150 000 euroa ja maksimissaan he pyrkivät saamaan 400 000 euron lisärahoituksen 5,08 - 12,50 prosentin omistusosuutta vastaan.

Ilmoitus

Sijoitusten avulla yritys aikoo pyrkiä muun muassa kansainvälisille markkinoille.

Haluamme olla vahvasti mukana markkinan murroksessa ja second hand-myynnin kasvussa. Aloitimme toiminnan kansainvälistämisen vuonna 2019 laajentamalla toimintaa Viroon, toimitusjohtaja Bertta Häkkinen kertoo.

Rekin pitkän tähtäimen tavoite on nousta Euroopan johtavaksi second hand -muodin verkkokaupaksi.

Rekki kertoi suunnitelmistaan eilen Invesdorin lähettämässä tiedotteessa.