Taloon.comin omistaja investoi jättisummalla saksalaiseen verkkokauppaan

”Erinomainen alusta laajentumiseen”.

Verkkokaupparyhmittymä BHG Group, jolla on muun muassa taloon.com, laajentaa Saksan markkinoilla ostamalla 80 prosenttia AH-Tradingista.

AH-Tradingin sanotaan olevan yksi Saksan johtavista verkkokauppayhtiöistä keski- ja premiumluokkaisten puutarhakalusteiden myynnissä ja kaikki tapahtuu verkossa.

Ilmoitus

BHG maksaa osuudestaan noin 37 miljoonaa euroa, mutta siitä riippuen miten yhtiö suorittaa, tätä voidaan kasvattaa vielä noin 12 miljoonalla eurolla.

AH-Tradingin hankkiminen on strategisesti tärkeää meille, ei vähiten siksi, että meillä on jo asiakaskunta Saksassa, mitä nyt täydennetään paikallisella organisaatiolla ja läsnäololla ja se antaa meille mahdollisuuksia ottaa seuraava askel näillä eurooppalaisilla markkinoilla. Perustajat, herra ja rouva Holtermann, jatkavat toiminnan vetämistä. He ovat menestyksellä luoneet johtavan verkkokauppatoimijan, jossa on selkeä asiakasfokus, vahva tuotemerkki ja relevantit tuotteet, jotka voimme viedä kaikille markkinoillemme, BHG:n toimitusjohtaja Adam Schatz kommentoi ostoa.

BHG Groupin mukaan heidän tuotevalikoimansa täydentää sitä portfoliota, jonka AH-Trading on rakentanut.

AH-Trading luo loistavan alustan laajentumiselle suurilla markkinoilla Saksassa, ja luo jatkumon rajoilla sijaitseviin maihin. Odotamme innolla seuraavaa askelta toiminnan kehittämisessä yhdessä toimitusjohtaja Aron Holtermannin kanssa ja COO Birgit Holtermannin kanssa BHG:n raamien sisällä, Adam Schatz sanoo.

AH-Tradingin tuotteita myydään verkkokauppojen gartenmoebel.de ja loungedreams.com kautta. Saksalaisyhtiön liikevaihto viime vuonna oli noin 46 miljoonaa euroa.

Näemme siirtymisen osaksi BHG:tä luonnollisena askelena ottaaksemme seuraavan, vakavan askeleen toiminnan kehittämisessä, kuten kasvun kautta Saksassa, mutta myös hyötymällä BHG:n kanavista Pohjoismaissa ja Itä-Euroopassa, Aron Holtermann, AH-Tradingin toimitusjohtaja sanoo vapaasti suomennettuna.