Taiteen verkkomyynti kovassa kasvussa

Taiko kertoo tänään kuvataiteen verkkomyynnin lähes kaksinkertaistuneen alkuvuoden aikana.

Maailman laajin suomalaisen taiteen verkkokauppa Taiko kertoo tiedotteessa taiteen myynnin miltei kaksinkertaistuneen alkuvuoden, tammi-heinäkuu aikana, edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Taiko on myynyt vuoden alusta alkaen lähemmäs 1500 taideteosta, mikä on suurinpiirtein yhtä paljon kuin edellisvuoden koko myynti.

Kiinnostus kestäviin ja vastuullisiin valintoihin lisääntyy koteja ja toimistoja sisustettaessa, ja tämä näkyy myös taidemyynnissä. Ihmiset haluavat hankkia jotakin pysyvää ja uniikkia massatuotteiden sijaan. Myös taiteilijoiden tukeminen on monelle taiteen ostajalle tärkeää, toimitusjohtaja Patrik Edman kertoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Taikossa teoksiaan kauppaa 550 kotimaista taiteilijaa ja valikoima koostuu noin 10 000 teoksesta. Heidän verkkokaupastaan hankitaan eniten maalauksia, mutta taidegrafiikka on heti sijalla kaksi.

Taiko kertoo, että sen kokonaismyynti viime vuonna oli lähes miljoona euroa. Tänä vuonna summa nousee selkeästi tämän ylitse.

Keskimääräisen teoksen hinta verkkokaupassa on noin 700 euroa, mutta taiteen hintahaitari on laaja.

 

Edelleen starttikuopissa

Vaikka taiteen myynti on kasvanut koronan myötä ja ihmiset haluavat ympärilleen jotain pysyvää, sen verkkomyynti on Edmanin mukaan edelleen lapsenkengissä.

Suuri yleisö on yhä tietämätön siitä, että uniikkia taidetta voi ostaa netistä. Potentiaalia on vielä runsaasti pelkästään Suomessa, ulkomaista puhumattakaan, hän sanoo.

Taikossa uskotaan, että suomalaisen designin tunnettavuus ulkomailla ja verkkokaupan kasvu auraavat tietä myös kuvataiteen viennille.

Vuonna 2016 perustettu Taiko on perheyritys Demosarten Oy:n rekisteröity tavaramerkki. Yrityksen päämaja sijaitsee Turussa.

Ilmoitus