Synsamilla edelleen ongelmia seitsemän päivän jälkeen

”Pahoittelemme tilannetta ja haluamme auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla.”

Viime viikon tiistaina Synsamin pohjoismainen verkkokauppa ja tietokonesysteemi sekä kassasysteemi, jota käytetään fyysisissä liikkeissä, joutuivat haverin kohteeksi. Nyt, seitsemän päivää myöhemmin, heidän verkkosivunsa on edelleen alhaalla, mutta myymälöiden kassasysteemi on saatu käyntiin.

Synsamilla on tällä hetkellä järjestelmähäiriö, josta syystä verkkosivumme eivät toimi. Liikkeemme ovat kuitenkin auki normaalisti. Voit soittaa lähimpään liikkeeseen tai käydä paikan päällä asioimassa. Pahoittelemme tilannetta ja haluamme auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla, tilanteesta riippumatta. Teemme parhaamme, että saamme vian korjattua mahdollisimman pian, yhtiö kirjoittaa suomalaisella verkkosivullaan.

Ilmoitus

Viime viikolla he kokosivat tutkintaryhmän, jonka tehtävänä on selvittää, mitä oikeastaan on tapahtunut, mutta perjantaina kerrottiin, ettei erityistiimi ”vielä ole pystynyt täsmälleen määrittämään minkä kohteeksi yritys on joutunut”. He kuitenkin osasivat kertoa, että kyseessä vaikuttaa olevan jonkin tyypin viirus. Asiasta raportoi ruotsalaislehti Dagens Nyheter.

Synsam Groupilla on ollut ja on toimintahäiriöitä IT-ympäristössään. Kaikki myymälät ovat olleet auki häiriöiden aikana, mutta tästä päivästä, maanantaista alkaen, kaikkien myymälöiden kassat, maksut ja näöntarkastukset toimivat. Teemme töitä, jotta saamme kotisivun toimimaan niin pian kuin mahdollista, Synsam Groupin tiedotuspäällikkö Ruotsissa, Jenny Fridh sanoo Ehandelin sisarsivustolle.

Keskitymme tilanteen ratkaisemiseen. Koska meillä on meneillään tutkinta, emme voi spekuloida mistä häiriöt johtuvat.

Dagens Nyheterin haastatteleman Ruotsin Internetsäätiön turvallisuuspäällikkö Anne-Marie Eklund Löwinderin mukaan kyseessä voisi hypoteettisesti olla Ransomwere, kidnappausohjelma, joka krypteeraa kaiken systeemissä olevan tiedon, ja sen taustalla voi olla rikollisliigat.

Se on aika tavallista, että yritykset joutuvat tämän kohteeksi. Silloin vaaditaan lunnaita, joita vastaan voi saada avaimen, jolla saa pääsyn takaisin tietoihinsa tai systeemiin, Anne-Marie Eklund Löwinder sanoo Dagens Nyheterille.

Hän ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että kyseessä on jokin lievempi asia, kuten systeemin sisällä olevat ongelmat.

Se voisi olla myös vain kunnon tekninen romahdus, hän jatkaa.

 

Ilmoitus