Swappie kovassa kasvussa – suuntana eurooppalaiset markkinat

Myynti Ruotsissa nousi ennätyslukemiin viime vuonna.

Käytettyjä Apple-puhelimia myyvä Swappie perustettiin viisi vuotta sitten Suomessa. Vuonna 2018 yhtiö laajentui Ruotsiin, josta löytyy sen tällä hetkellä suurimmat markkinat.

Ruotsalaiset markkinat kasvoivat ennätysmäisesti vuonna 2019 ja on tällä hetkellä suurimmat ja nopeiten kasvavat markkinat, Swappien Ruotsin markkinointipäällikkö Fanny Nyman kertoi Ehandelin sisarsivustolle alkuviikosta.

Ilmoitus

Olemme nähneet valtavan käytettyjen iPhone-puhelimien kysynnän ruotsalaisilla markkinoilla viimeisen vuoden aikana. Uskon, että ruotsalaiset ovat enenevissä määrin ajatelleet kestävää kulutusta muihin Euroopan osiin verrattuna. Laskemme kasvun jatkuvan vahvana Ruotsissa vuoden 2020 aikana ja eteenpäin, Fanny Nyman sanoo.

Swappie löytyy Suomen ja Ruotsin lisäksi myös Tanskasta ja Italiasta eikä yhtiö aio tyytyä tähän, vaan suuntana on yhä laajemmat markkinat.

Ehandelin sisarsivusto kirjoitti alkuviikosta, että yrityksellä on nyt aggressiiviset laajentumissuunnitelmat ja muutaman vuoden sisällä he aikovat olla Euroopan johtava käytettyjen puhelimien myyjä. Jo olemassa olevien markkinoiden lisäksi tarkoituksena on laajentua Euroopassa.

 

Suomessa halutaan rahalle vastinetta

Vaikka Swappien merkittävimmät markkinat löytyvät nyt väkimäärältään suuremmassa Ruotsissa, yhtiön kotimaa on edelleen Suomi. Swappien CEO Sami Marttinen kertoo Ehandelille kotimaan markkinoista.

 

Eroaako ostokäyttäytyminen Suomessa ja muissa Pohjoismaissa toisistaan?

Suomalaiset kuluttajat ovat tietoisia niin ympäristötekijöistä että kustannustehokkuudesta ja heille sillä on merkitystä, että he saavat rahoilleen vastinetta. He etsivät todella hyviä tarjouksia ja se on erittäin hyvä yhdistelmä, kun mukaan tulee jotain, mikä voi olla kestävää ja merkityksellistä pidemmällä aikavälillä, Swappien CEO Sami Marttinen kertoo.

Ilmoitus

 

Entä millaisia puhelimia suomalaiset sitten haluavat?

Myymme enemmän huippuluokan malleja Ruotsissa ja Tanskassa verrattuna Suomeen, mutta viimeisin iPhone 11 näyttää olevan vetovoimainen myös Suomessa. iPhone 8 on edelleen hitti, mutta kuluttajat ymmärtävät myös klassisen iPhone X:n erittäin hyvän hinta-laatusuhteen, hän kertoo.

 

Swappien liikevaihto viime vuonna oli 31,3 miljoonaa euroa (+335 prosenttia) ja se työllistää 83 henkilöä.

Swappie ei kerro maakohtaisia myyntilukuja, mutta esimerkiksi Suomessa Swappie on myynyt viimeisen kahden vuoden aikana noin 50 000 puhelinta.