Swappie: 124 miljoonan dollarin rahoitus

Swappien suurin rahoitus tähän mennessä.

Kunnostettujen älypuhelinten verkkokauppa Swappie kertoo tänään 124 miljoonan dollarin, 108 miljoonan euron, rahoituksesta Series C-kierroksella. Kierrosta johti pääomasijoittaja Verdane, joka on erikoistunut teknologiavetoisiin, kestävän kehityksen yrityksiin sekä nykyiset sijoittajat Lifeline Ventures, Inventure, Reaktor Ventures, TESI ja Telia Ventures. Kierrosta tuki myös ulkopuolinen rahoittaja Danske Bank Growth. Swappie kertoo asiasta tiedotteessa.

Edellinen Series B -kierros tuotti Swappielle 40,6 miljoonan dollarin (35,8 miljoonan euron) rahoituksen kesäkuussa 2020. Tuorein rahoituskierros nostaa näin Swappien kokonaisrahoituksen yli 171 miljoonaan dollariin (149 miljoonaa euroa). Rahoituksen turvin Swappien on mahdollista vastata huolletun elektroniikan kasvavaan kuluttajakysyntään myös jatkossa.

Ilmoitus

Kestävämpien valintojen lisääntynyt suosio sekä kuluttajien että yritysten joukossa on tarkoittanut kunnostettujen iPhone-puhelinten markkinan merkittävää kasvua. Tämä on tuonut kasvua myös Swappielle, joka on osoittanut potentiaalinsa kohota kunnostettujen älypuhelinten Euroopan markkinajohtajaksi. Verdane on yhteistyöstä erittäin innoissaan. Voimme tarjota osaamistamme kestävän digitaalisen kuluttajaliiketoiminnan rakennukseen, mikä tukee visiotamme eurooppalaisen kuluttajan resurssitehokkaammasta tulevaisuudesta, Verdanen osakas Janne Holmia sanoo.

Yhtiö aikoo käyttää varat Euroopassa laajentumiseen sekä toimialan kasvun vauhdittamiseen. Swappien tavoitteena on olla Euroopan suurin toimija alalla ja muun muassa kasvattaa toimintaansa niillä 15 eri markkinalla, joissa se toimii tällä hetkellä. Erityisessä fokuksessa on Italia ja Saksa. Swappie on laajentanut hurjalla vauhdilla lyhyessä ajassa ja kasvattanut läsnäoloaan kahdeksasta eri maasta 15 maahan.

Yhtiö aikoo niin ikään lisätä työntekijöiden määrän nykyisestä 1200 henkilöstä 2200 henkilöön vuoden 2022 loppuun mennessä.

Swappie aikoo vahvistaa sijoituksen turvin johtajuuttaan kunnostettujen iPhone-puhelinten markkinoilla Euroopassa. Meille tärkeimpänä tavoitteena on vauhdittaa kasvua nykyisillä markkina-alueilla Euroopassa ja vastata lähivuosina kasvavaan kysyntään laajentumalla edelleen, toimitusjohtaja ja perustaja Sami Marttinen sanoo ja jatkaa:

Ihmiset etsivät tänä päivänä uusia keinoja hiilijalanjälkensä pienentämiseen. Oikean älypuhelimen valinta on yksi tapa vaikuttaa. Kaikkihan me haluamme parasta mahdollista teknologiaa, mutta sen ei aina tarvitse maksaa maltaita.

Swappien mukaan käytettyjen ja kunnostettujen älypuhelinten kokonaismarkkinan ennustetaan kasvavan 10,23 prosentin kasvuvauhtia vuodesta 2022 vuoteen 2027.

Kunnostettujen älypuhelinten markkinamahdollisuudet ovat valtavat. Euroopan älypuhelinmarkkina on kokonaisarvoltaan noin 100 miljardia euroa. Käytetyt tai kunnostetut puhelimet muodostavat siitä tällä hetkellä vain 10 prosenttia. Kaikista käytetyistä puhelimista myyntiin tulee nyt ainoastaan 25 prosenttia, joten alalla on valtava kasvupotentiaali. Näemme tässä Swappielle erinomaisen mahdollisuuden vahvistaa toimintaamme Euroopassa, Swappien operatiivinen johtaja Emma Lehikoinen kertoo.

Swappien liikevaihto kasvoi viime vuonna yli 220 prosenttia ja oli yhteensä 110 miljoonaa dollaria, 97 miljoonaa euroa. Swappie on myynyt tähän päivään mennessä yli miljoona kunnostettua puhelinta.

Ilmoitus