Suurpankkien vaatimus H&M:lle: Palkkoja tuotannossa on nostettava

”H&M:n kasvatettava tahtia”.

Viisi seitsemästä suurpankista vaatii selvyyttä vaatejätti H&M:lta, mitä tulee tuotannon palkkoihin. Asia selviää uudesta raportista, joka tulee Fair Action-yhdistykseltä ja konsulttiyhtiö Fair Finance Guidelta. Asiasta raportoi ruotsalaislehti Di Digital.

Raportin mukaan palkkojen Bangladeshissa ja Intiassa on noustava 70 prosenttia, jotta ne kattavat esimerkiksi ruuan, asumisen, sairaanhoidon ja koulun käynnin lapsille.

Ilmoitus

Raportin mukaan kaikki suurpankit: Nordea, Skandia, Swedbank, Danske Bank, Länsförsäkringar, Handelsbanken ja SEB ovat asian tiimoilta keskusteluissa muotijätin kanssa. Kaikki muut, paitsi kaksi viimeksi mainittua, vaativat myös, että mittausmetodeja palkkojen osalta on parannettava.

Olemme selkeästi viestineet, että Nordea haluaa H&M:n kasvattavan tahtiaan työssään varmistaakseen paremmat palkat, sekä että yhtiö on läpinäkyvämpi palkkadatansa kanssa, Katarina Hammar, Nordean vastuullisten sijoitusten johtaja sanoo lehdelle.

H&M puolestaan on sitä mieltä, että he tekevät hyvää työtä jo nyt.

Yritämme julkaista kaiken datan mitä meillä on palkoista. Koen, että saamme positiivista palautetta sijoittajilta, että voimme olla läpinäkyviä tässä asiassa ja keskustelemme heidän kanssaan, jos heillä on kysyttävää, Klara Helmbold, tuotannon vastuullisuusjohtaja H&M Groupilla sanoo lehdelle.