Suomi on BookBeatin nopeimmin kasvava markkina

Suomalaiset kuuntelivat heinäkuussa äänikirjoja miljoona tuntia.

Äänikirjapalvelu BookBeat ylitti kesän aikana omatkin ennusteensa ja palvelulla on jo yli 100 000 maksavaa asiakasta. Ruotsi on markkinoista suurin, mutta Suomessa kasvu on todella nopeaa.

Ilmoitus

BookBeatin suunnitelmana oli ylittää sadan tuhannen maksavan tilaajan raja elokuussa, mutta kesällä uusia käyttäjiä tuli Suomessa ja Ruotsissa niin nopeassa tahdissa, että tavoite saavutettiin jo heinäkuussa.

- Suomi on nopeimmin kasvava markkinamme ja heinäkuu ylitti kaikki odotuksemme siitäkin huolimatta, että kasvu oli voimakasta koko kevään. Koskaan aiemmin suomalaiset eivät ole kuunnelleet niin paljon äänikirjoja kuin kesällä 2018, kertoo BookBeatin toimitusjohtaja Niclas Sandin tiedotteessa.

 Veitola kärjessa

Helleviikoilla suomalaiset kuuntelivat äänikirjoja miljoona tuntia ja heinäkuun suosituimmat äänikirjat olivat Maria Veitolan omaelämäkerta Veitola sekä Eriksonin Idiootit ympärilläni –äänikirjat.

- Nyt tavoitteemme on saada suomalaiset jatkamaan äänikirjojen kuuntelua, kun lomakausi päättyy. Syksyn kiinnostavimmat uutuuskirjat ja kesällä aloitettujen sarjojen seuraavat osat tulevat tässä avuksi. Äänikirjakesä kääntyy viihdyttäväksi ja rentouttavaksi äänikirjasyksyksi, toteaa BookBeatin Suomen liiketoiminnan kehityksestä vastaava Sari Forsström.