Suomeen rantautuva Oda kasvoi puoli miljardia – valmistautuu Saksan valloitukseen

Kasvoi 25 prosenttia.

Suomessa pian lanseeraava Oda teki historiallisen tuloksen ja sen liikevaihto vuonna 2021 laskeutui 2,47 miljardiin Norjan kruunuun. Yhtiö aikoo etabloida uuden megavarastoon Norjan Lieriin vielä tämän vuoden aikana ja on valmiina kansainväliseen laajentumiseen.

Olemme iloisia, että yhä useammat ja useammat norjalaiset ostavat ruokatavaransa netissä. Yli 300 000 norjalaista on tähän mennessä kokeillut Odaa ja saamme jatkuvasti uusia asiakkaita, minkä näemme varmana merkkinä, että tavoitteemme vähintään 10 prosentin markkinaosuudesta onnistuu muutaman vuoden sisällä, yhtiön yksi perustajista ja toimitusjohtaja Karl Munther-Kaas sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Oda haastoi syyskuussa perinteiset halpaketjut omilla hinnoillaan. Toimitusjohtajan mukaan koko joukko asiakkaita on liittynyt mukaan sen jälkeen, kun he laskivat hinnat tasolle, joka vastaa paikallisen Rema 1000 -halpaketjun hintoja.

Olimme ensimmäisiä netissä, joilla oli yhtä edulliset hinnat kuin halpaketjuilla. Hinta on norjalaisille tärkeä asia ja me olemme saaneet asiakkaita, kun meistä tuli laajan valikoiman halpaketju.

 

Aloittaa Suomessa

Vuosi 2021 oli erilaisten virstanpylväiden vuosi, mukavan liikevaihdon lisäksi. Yhtiö vaihtoi nimeä ja laajensi Suomeen. Varsinainen toiminta Suomessa on nettisivujen perusteella vasta alkamassa, mutta pilotti Suomen pääkaupunkiseudulla alkoi jo keväällä, kun valitulle testiryhmälle ryhdyttiin toimittamaan ruokaa. 

Suomalaispilotti vaikuttaa onnistuneen, koska yhtiö suunnittelee jo nyt rantaumista uusille markkinoille. Suomen jälkeen vuorossa on Saksa.

Meillä on suuri usko, että Odan malli tulee onnistumaan Saksassa. Tällä hetkellä meillä ei ole siellä varastoa, joka olisi lähelläkään Lørenskogin tehokkuutta ja jollainen meillä on pian Lierissä. Rakennamme infrastruktuuria Saksaan ja valmistaudumme rakentamaan isolle kapasiteetille. Olemme jo allekirjoittaneet sopimuksen useampien varastojen rakentamisesta ja aiomme allekirjoittaa vielä useammasta, Munte-Kaas kertoo.

 

Rakentaa megavarastoa

Koska Odan kysyntä on kova, he vastaavat tähän uuden Norjan Lierissä sijaitsevan megavaraston muodossa. Se valmistuu tämän vuoden lopulla ja tilat ovat kooltaan 18 500 neliömetriä. Uusi varasto avaa yhtiölle mahdollisuudet avata yhä useammalla paikkakunnalla myös kotimaassaan.

Ilmoitus

Oda on rynninyt ennätyksestä toiseen jo vähän aikaa ja vuoden 2020 liikevaihtokin oli 1,97 miljardia Norjan kruunua. 

Viime vuonna Oda tuplasi niin ikään henkilökuntansa ja kaiken muun lisäksi he rakentavat uutta pääkonttoria Tøyeniin. Muutto sinne tapahtuu vuoden 2023 alussa.