Suomalaisten grillikuume nousee: Nyt haetaan kaasugrillejä ja tonnin Weberiä

Hiiligrillit jäämässä kaasugrillien jalkoihin.

Ilmoitus

Kesä on pikkuhiljaa tulossa ja grillikausi myös. Tämä näkyy selvästi Hitaopas.fi:n datassa, jonka mukaan grillihakujen kasvu alkoi jo maaliskuun alussa ja on kasvanut 133 prosenttia huhtikuun puoleen väliin tultaessa. Aiemmasta trendistä poiketen hiiligrillit ovat jäämässä kaasugrillien jalkoihin. Halutuin on edelleen noin 1000€ maksava Weber Summit.

- Suosittu päivä grillien vertailussa oli sunnuntai 15. huhtikuuta, jolloin haut kasvoivat huhtikuun ensimmäiseen päivään nähden huimat 206 prosenttia. Kaunis sää vaikutti varmasti tulokseen; auringon paistaessa katse alkaa suuntautua kesään. Viime vuoden samaan päivään verrattuna kasvu oli yli 500 prosenttia, eli suomalaisten grilli-innostus näyttää edelleen vain kasvavan, kertoo Hintaopas.fi:n maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Amerikkalainen Weber ja saksalainen Landmann ovat Hintaopas.fi:n suurimpia grillimerkkejä ja hallitsevat suosituimpien grillien viiden kärkeä sekä Suomessa että Ruotsissa. Suomen haetuin grilli on Weberin Summit S-670 -malli, jonka hinta on 990 euroa, toisella sijalla Landmannin Triton PTS 3.0 ja kolmantena Weber Genesis II E-310. Landmann oli viime kesänä hauissa ykkösenä, nyt perinteinen Weber näyttää ottaneen johtoaseman takaisin.

Kaasugrillit ylitse muiden

Vielä viime kesänä hiiligrilli oli ruoanlaittajan yleisin valinta, mutta nyt kaikki viisi haetuinta mallia ovat kaasugrillejä. Myös sähkögrillejä haetaan tällä hetkellä hiiltä enemmän. Lisäksi savustamiseen ja pitsan paistamiseenkin soveltuvat, munanmuotoiset grillit tekevät hakujen perusteella tuloaan.

- Kuluttajat hakevat nyt kaasugrillejä, ja suosituin yksittäinen filtteri on, että grillistä pitää löytyä lämpömittari. Suomalaisille merkitsee myös grillin väri ja materiaali. Grillien hintoja kannattaa todella vertailla, sillä hintahaarukka eri kauppojen välillä saattaa olla merkittävä, Matinvesi-Bassett huomauttaa.

Esimerkiksi toiseksi suosituimman Landmann Triton PTS 3.0:n saa Gigantista halvimmillaan hintaan 299 euroa, kun taas Elloksella hinta on 499 euroa. Myös Landmann Triton PTS 4.1:n hinnan ero halvimman ja kalleimman kaupan välillä on yli 200 euroa.

Hintaoppaan suosituimmat grillit Suomessa top-5 (17.4.2018)

  1. Weber Summit S-670 990,00€
  2. Landmann Triton PTS 3.0 299,00€
  3. Weber Genesis II E-310 GBS 898,90€
  4. Fireplus Orient (3 Burner) 387,00€
  5. Landmann Triton PTS 4.1 394,90€

 

Ilmoitus