Suomalaiset ostavat pohjoismaalaisista eniten ulkomailta

PostNord kartoitti verkkokaupan kehitystä Pohjoismaissa vuoden 2019 aikana.

PostNordin raportti perustuu 85 000 henkilön vastauksiin ja se tutkii paitsi verkko-ostamisen kehitystä myös eroja kulutuskäyttäytymisessä maiden välillä.

Kysely osoittaa, että Ruotsi on verkkokaupan edelläkävijämaa. 70 prosenttia maan väestöstä ostaa säännöllisesti verkosta. Kaikissa Pohjoismaissa eniten verkosta ostetaan vaatteita ja kenkiä.

Ilmoitus

Mutta Ruotsi eroaa ostettujen tuotteiden määrässä kategoriassa Kauneus ja terveys, mikä on myös muiden tutkimusten mukaan voimakkaasti kasvava osa-alue. Ruotsissa huomattavasti laajempi kuluttajaryhmä ostaa kauneustuotteita, ikä ja sukupuoli huomioiden, PostNordin vähittäiskauppa-analyytikko Carl-Fredrik Teder sanoo.

 

Suomessa ostetaan eniten ulkomailta

Pohjoismaisiin naapureihin verrattuna suomalaiset ostavat eniten ja säännöllisimmin ulkomaisista verkkoliikkeistä. Suomessa tuotteet tilataan myös useimmiten pakettiautomaattiin (13 prosenttia) ja tätä seuraa Tanska, jossa 11 prosenttia tilaa tuotteensa pakettiautomaattiin. Ruotsalaisia puhuttelee eniten vastuullinen toimitustapa.

Että toimitukset näyttävät erilaisilta pohjoismaalaisten naapureiden kesken johtuu osittain siitä millainen infrastruktuuri on. Suomi ja Tanska on on ollut aiemmin toteuttamassa pakettiautomaatteja. Se toimitustapa on nousussa myös Ruotsissa, PostNord Ruotsin verkkokauppa-asiantuntija Arne Andersson sanoo.