Suomalaiset innokkaita hyvinvointisovellusten käyttäjiä

Elisan tutkimus: Liikuntasovelluksia käyttää jo miltei puolet suomalaisista.

Elisa teetti tutkimuksen hyvinvointisovellutusten käytöstä Suomessa ja tutkimuksen mukaan niiden käyttö on kaksinkertaistunut vuodesta 2015. Halutuin hyvinvointituote on tällä hetkellä Oura-älysormus.

Suomalaisten kiinnostus omaa hyvinvointia kohtaan näkyy paitsi mobiilisovellusten käytössä, myös laiteostoissa. Esimerkiksi liikuntasovelluksia käyttää jo noin puolet suomalaisista ja painonhallintaan liittyviä sovelluksia hyödyntää suurinpiirtein kolmannes.

Ilmoitus

Myös Elisan laitteiden myynnissä trendi on ollut jo pitempään huomattavissa. Syys-lokakuussa 2019 näitä laitteita, kuten älykelloja, myytiin Elisan verkkokaupassa 80 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana edellisenä vuonna.

– Viimeisin trendi näyttää olevan, että liikunnan mittaamisesta siirrytään kohti unen mittaamista. Syksyllä verkkokaupassamme myytiinkin eniten Polar Ignite -älykelloa, joka sopii myös unen vaiheiden tarkkailuun, Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama kertoo.

 

Oura-sormus kiinnostavin

– Tällä hetkellä kiinnostavin hyvinvointilaitteemme on ehdottomasti Oura-sormus. Sen avulla hyvinvoinnin ja palautumisen mittaus on miellyttävää yöunien aikana, sillä sormus on kevyempi kädessä kuin älykello. Oura on myös varma valinta pukin konttiin hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle ja teknologian uutuuksista viehättyvälle edelläkävijälle, Valkama vinkkaa.

Elisan verkkokaupassa hyvinvointisormus ei ole myydyimpien listalla, sillä tällä hetkellä sitä voi ostaa ainoastaan Elisan lippulaivamyymälästä Elisa Kulmasta.

– Elisa Kulma on maailman ainut kivijalkamyymälä, josta Ouran voi ostaa paikan päältä. Siksi sitä käydään meillä usein kokeilemassa. Uusimpaan teknologiaan erikoistunut Elisa Kulma on luonteva myyntipaikka kansainväliselle premium-tuotteelle, kommentoi Elisa Kulmasta vastaava Essi Manner.

Elisan Näin Suomi kommunikoi 2019 -tutkimuksen toteutti Elisan toimeksiannosta Prior Konsultointi. Tutkimukseen vastasi 1321 henkilöä, jotka edustavat 15–75-vuotiaita suomalaisia iän, sukupuolen, koulutuksen ja asuinpaikan suhteen. Kysely toteutettiin internet-paneelissa joulukuussa 2018.

 

Ilmoitus