Suomalainen pakkaus voitti ScanStar -palkinnon

Säästää kaupan henkilökunnan resursseja.

Ilmoitus

Suomalaisen Jyrki Petreliuksen suunnittelema juomatölkkien kuljetuspakkaus voitti ScanStar -palkinnon Tanskan Herningissä 13. marraskuuta. Hänen suunnitelmansa pakkaus ottaa huomioon maailman muuttuvat tarpeet, kuten resurssitehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden.

- On hienoa, kun asiakkaat hyötyvät tekemistäni suunnitteluista – heillehän tätä työtä teen. Mutta toki lämmittää konkarinkin mieltä, kun omasta mielestä hyvä suunnitelma saa arvostusta kilpailussa. Siitä saa aina uutta potkua työhön. Kiitos jo nyt kaikille onnitteluja esittäneille, ja kiitos asiakkaille, jotka olette antaneet minulle ja kollegoilleni mahdollisuuden näyttää, mihin aaltopahvi pystyy, sanoo Jyrki Petrelius tiedotteessa.

Palkitussa suunnittelussa lähtökohtana oli löytää TetraPak -nestepakkaukselle aaltopahvista valmistettava kuljetusratkaisu, joka kuluttaa materiaalia mahdollisimman vähän ja on kierrätettävä ja valmistettu kierrätetystä materiaalista.

Täysin kierrätettävää

DS Smithin Tampereen PackRight Centressä työskentelevä Jyrki Petreliuksen suunnittelemassa juomatölkkien kuljetuspakkauksessa materiaalia on käytetty entistä optimaalisemmin – vain sen mitä tarvitsee, ja sekin täysin kierrätettävää ja jo kierrätettyä. Tämä ei silti sulje pois tosiasiaa, että ratkaisu on tehokas, toimiva ja turvallinen. Sen tukevuus, pinottavuus ja kuljetuspakkauksen kiinnittyminen lavaan on varmistettu ammattitaitoisella suunnittelulla.

Kuljetuspakkaus on suunniteltu  Refresco Finland Oy:lle, käytettäväksi suoraan CHEP-lavalle, joka voidaan asettaa kaupassa esille ilman uudelleenlavausta. Tämä säästää kaupan henkilökunnan resursseja, sillä esille laitto hoituu ilman erillistä hyllyttämistä. Rakenteen suunnittelussa on huomioitu tärkeä primääripakkauksen brändin näkyvyys ja erottuminen kauemmaksikin tuotteita täynnä olevassa ympäristössä.

Pohjoismainen, arvostettu palkinto avaa mahdollisuudet menestyä tämänvuotisessa maailmanlaajuisessa World Packaging Organisationin järjestämässä WorldStar -kilpailussa

Ilmoitus