Sulkemisten jälkeen – Flying Tiger saa uuden omistajan

”Vahva tuotemerkki ja konsepti”.

Vasta maanantaina tavarajätti Flying Tiger Copenhagen, tai TGR kuten monet sen lyhentävät, sanoivat, että he ovat joutuneet karsimaan myymäläverkostoaan. Nyt yhtiön perustaja Lennart Lajboschitz ja ruotsalainen investointiyhtiö EQT kertovat, että he myyvät yrityksen.

Lennart Lajboschitz avasi ensimmäisen Flying Tiger myymälän vuonna 1998 Kööpenhaminassa ja tänä päivänä yhtiöllä on noin 900 myymälää 27 eri maassa.

Ilmoitus

Vuoden 2018 huonomman tuloksen jälkeen he päättivät kääntää negatiiviseen kehityksen voitoksi vuonna 2019. Tämä saavutettiin keskittymällä vahvasti kondolisointiin.

Se poiki nopean käänteen ja EBITDA-kasvun yli 50 prosenttia vuonna 2019 ja yhtiö jatkoi kasvua 2020 ennätyskorkealla EBITDAlla, he kirjoittavat lehdistötiedotteessa.

Yhtiö lähti vuoteen 2020 suurin odotuksin. Pandemia kuitenkin vaimensi sitä hitaasti, mutta varmasti kaikilla markkinoilla. Kivijalkaliikkeet kärsivät, mikä tarkoitti kovia koettelemuksia Flying Tiger Copenhagenille. Maaliskuusta alkaen 90 prosenttia ketjun myymäläverkostosta on ollut ajoittain suljettuna.

EQT on omistanut yhtiön kahdeksan vuotta ja ”tehnyt töitä lähellä johtoryhmää varmistaakseen kestävän ja pitkän tähtäimen pääomastruktuurin”. Mutta nyt on aika mennä eteenpäin.

Haluan tuoda suuret kiitokseni kaikille Flying Tiger Copenhagenin työntekijöille heidän omistautumisestaan koettelevan pandemiavuoden aikana, Mads Ditlevsen, partneri ja EQT:n investointineuvoja sanoo.

Vuonna 2019 yhtiö teki vakuuttavan käänteen ja hyvän tuloksen monilla mittareilla, mutta 2020 oli takaisku maailmanlaajuisen lockdownin ja tiukkojen sääntöjen takia. Mutta jos katsomme pandemian ohitse, olemme vakuuttuneita, että yrityksellä on hyvät edellytykset vahvaan elpymiseen.

Nyt investointiketju Treville ottaa ohjakset käsiinsä ja heillä on pitkä kokemus kuluttaja-alalta.

Flying Tiger Copenhagen on vahva tuotemerkki ja konsepti, jota asiakkaat arvostavat kautta maailman, Nikolaj Vejlsgaard, Trevillen yksi perustajista sanoo.

Ilmoitus

Parin rankan vuoden jälkeen nykyinen johto onnistui kääntämään negatiivisen kehityksen vuoden 2019 aikana ja Flying Tiger Copenhagen oli oikeilla jäljillä kunnes covid-19 iski. Olemme varmoja, että johto ja koko organisaatio tulee jatkamaan tätä matkaa, kun maailma avautuu taas.

Martin Jermlin, Flying Tiger Copenhagenin toimitusjohtaja, tulee jatkamaan tässä roolissa.

Flying Tigerin puolesta haluan osoittaa suuren kiitoksen Lennartille ja EQT:lle, että he, vastuullisina omistajina, ovat olleet kanssamme näinä haastavina aikoina. Nyt olemme hyvin varutettuja tulevaisuuden edessä ja odotan innolla yhteistyötä uuden omistajan kanssa, jolla on suuri usko koko organisaatioon, meidän tuotemerkkiimme ja strategiaamme.

Jatkossa fokus on vahvan tuotemerkin rakentamisessa ja entistä vahvempi painotus tulee olemaan kestävässä kehityksessä.

Jatkamme työprosessien yksinkertaistamista koko toiminnassa. Laajennamme niin ikään onlineputiikkimme Tanskaan ja Ruotsiin, Martin Jermlin lopettaa.