Stora Ensolta älypakkausten tunnisteteknologia – mahdollistaa seurannan joka vaiheessa

Sopii verkkokaupan älypakkauksille.

Ilmoitus

Paperi- ja pakkausjätti Stora Enso lanseeraa uuden kestävän RFID-tunnisteteknologian nimeltään ECO™ by Stora Enso. Se on suunniteltu älypakkauksia varten sovelluksiin toimitusketjussa sekä vähittäis- ja verkkokaupassa.

Yritys ilmoittaa tiedotteessa, että uusi teknologia mahdollistaa paperipohjaisten RFID-tunnisteiden valmistamisen, minkä ansiosta pakkausten varmentamiseen on saatavilla muoviton ja kierrätettävä ratkaisu.

"Luo aidosti vaihtoehdon asiakkaillemme"

Stora Enson älypakkauksiin keskittyvä Intelligent Packaging -yksikkö kehittää ja toimittaa RFID-teknologiaa (Radio Frequency Identification eli radiotaajuustunnistus), joka mahdollistaa pakatun tuotteen automaattisen seurannan, jäljityksen ja sinetöinnin toimitusketjun jokaisessa vaiheessa. Stora Enson ECO-teknologian ansiosta RFID-tunnisteet voidaan valmistaa 100-prosenttisesti kuitupohjaiselle paperille toisin kuin perinteiset muovitunnisteet. Tämä pienentää hiilijalanjälkeä, mitä erityisesti vastuullisuuteen panostavat yritys- ja kuluttajatuotteita tarjoavat yritykset arvostavat.

- ECO-teknologian lanseeraus luo aidosti kestävän vaihtoehdon asiakkaillemme ja kuluttajille ja lisää älyteknologian käyttöä Stora Enson uusiutuvissa ratkaisuissa. ECO-teknologiamme on siinä mielessä ainutlaatuista, että se tarjoaa muovittoman ja kierrätettävän vaihtoehdon radiotaajuustunnistuksen loppukäyttäjille mahdollistamalla näin digitaalisen ja vastuullisen pakkausinfrastruktuurin, sanoo Stora Enson Intelligent Packagingin johtaja Martin Ros lehdistötiedotteessa.

Stora Enso ilmoittaa tiedotteessa, että kun RFID-tunniste integroidaan paperietikettiin, valmistusprosessista tulee entistä skaalautuvampi ja kustannustehokkaampi – suorituskyvystä ja luotettavuudesta tinkimättä. ECO-tunniste voidaan kierrättää ympäristöystävällisesti paperin ja kartongin kanssa. Lisäksi sillä on erinomainen johtavuus alhaisemmilla kustannuksilla grafeeniantenneihin tai hopeapainettuihin antenneihin verrattuna. ECO-teknologiaa voidaan käyttää monissa meneillään olevissa hankkeissa useilla eri sektoreilla.

Tunnistaa useita satoja kohteita

Stora Enson Intelligent Packaging mahdollistaa pakattujen tuotteiden automaattisen seurannan, jäljityksen ja sinetöinnin toimitusketjun jokaisessa vaiheessa RFID-teknologian avulla. RFID on langaton teknologia sellaisen tiedon siirtämiseen, joka on tallennettu sähköisesti pakkaukseen kiinnitettyihin tunnisteisiin. Teknologia pystyy tunnistamaan useita satoja kohteita sekunnin murto-osassa ja ilman näköyhteyttä.

NFC-lähitunnistuksen avulla brändien omistajat voivat myös tarjota lisätietoa loppukäyttäjille, joilla on NFC-toimintoa tukeva älypuhelin. Ratkaisu mahdollistaa täydelliset lukijajärjestelmät ja käyttää pilvipalveluja hyödyntävää seurantaa ja jäljitystä, joka toimii Microsoft Azure -alustalla.

Ilmoitus