Stoorla tarjoaa kuljetukset 1-3 tunnissa pk-seudulla

"Pikatoimitukset ovat verkkokaupan uusi standardi."

Ilmoitus

Suomalaisten kauppapaikka Stoorla tarjoaa tarjoaa pk-seudulla asuville asiakkailleen mahdollisuuden tilata tuotteet kotiin 1-3 tunnissa 2.11 alkaen. Yritys ilmoittaa tiedotteessa, että sen tavoitteena on hakea merkittävää kilpailuetua kotimaisille kauppiaille ja tuottaa lisäarvoa kuluttajille.

Yrityksen pikatoimituspalvelu koostuu kahdesta vaihtoehdosta: Stoorla Nopee ja Stoorla Supernopee. Stoorla Supernopee tuo tilauksen perille 1-3 tunnissa, kunhan tilaus on tehty ennen klo 13 ja Stoorla Nopee saman päivän aikana. Saapumisaika viestitään kuluttajalle hyvinkin tarkasti, sillä tilauksen kuljettaja ottaa aina yhteyttä puhelimitse, ja varmistaa tarkan ajan.

- Pikatoimitukset ovat verkkokaupan uusi standardi, ja monella toimijalla prosessit ovat hiottu jo niin pitkälle että tuotteet voidaan toimittaa kuluttajille jopa minuuteissa, esimerkiksi Kiinan suurkaupungeissa, sanoo Aalto-yliopiston tutkija ja Stoorlan neuvonantaja Mikko Hänninen tiedotteessa.

Kysyntää riittää

Myös Suomessa pikatoimituksille on selkeästi kysyntää. Esimerkiksi PostNordin vuonna 2017 julkaiseman "Verkkokauppa Pohjoismaissa"-raportin mukaan 60 prosenttia suomalaisista haluaa tulevaisuudessa saada tilauksen saman päivän aikana ja 41 prosenttia jopa tunnin kuluessa tilauksesta. Näissä molemmissa suomalaiset ovat vaatimuksissaan kirkkaasti edellä Pohjoismaiden keskiarvoa, 39 prosenttia saman päivän tilauksissa ja 22 prosenttia tunnin sisään tilauksissa.

- Vaikka suomalaiset kuluttajat ovat jo omaksuneet pakettiautomaatit ja noutopisteet osaksi arkensa rutiineja, etenkin arvokkaat tuotteet halutaan kuitenkin toimitettuna suoraan kotiovelle,  Mikko Hänninen kiteyttää.

Ostokset yhdessä paikassa

Yrityksen kertoo tiedotteessa, että sen tavoitteena on kerätä yhteen paikkaan kaikki kuluttajan tarvitsemat tuotteet ja jo nyt Stoorlasta löytyy satoja tuotemerkkejä ja tuhansia tuotteita. Stoorlan mukaan loppuasiakas voi tehdä ostoksensa yhdessä paikassa, kerätä kaikki tuotteet samaan ostoskoriin ja maksaa kaikki kerralla vain yhdellä toimitusmaksulla.

- Idea ja hyödyt ovat samat kuin fyysisen kaupan alalla kivijalkaliike vs. tavaratalo: loppuasiakkaat saavat samasta paikasta suuremman valikoiman ilman etsimisen ja erillisten maksujen vaivaa, kertoo Stoorlan perustaja, toimitusjohtaja Mikko Hallamaa.

Ilmoitus

Tavoitteena laajentaa verkkoa

Valikoima perustuu kotimaisten toimijoiden yhteistyöhön. Stoorla kerää usean kauppiaan tuotteet yhden katon alle, Vantaan Petikkoon, josta pikatoimitukset lähtevät matkaan. Tulevaisuudessa tavoitteena on laajentaa pikatoimitusverkkoa myös muualle Suomeen.

- Olemme työstäneet pitkään Stoorlan konseptia. Globaalisti verkkokauppa liiketoiminnan yksi suurimmista kilpailuista käydään nopeiden toimitusten saralla. Halusimme keskittyä tähän ensimmäisestä päivästä lähtien. Onneksi olemme löytäneet kotimaiset kumppanit toteuttamaan tätä ainutlaatuista palvelua, kiitollinen Mikko Hallamaa alleviivaa.

Pikatoimitusten kumppaneina toimii Van & Poika Oy ja eSend Finland Oy.