Stockmannin verkkokauppa uudistuu – uusille brändeille avataan ovet

Palvelussa yhdistyvät Stockmannin, tavarantoimittajien ja asiakkaiden toiveet.

Ilmoitus

Stockmann lanseeraa Suomen ensimmäisen muotiin, kauneuteen ja kodin designiin keskittyvän B2C-kauppapaikan keväällä 2019. Stockmann tuo uudet liiketoimintamallit osaksi verkkokauppaansa ja avaa digitaaliset ovensa uusille brändeille. Markkinapaikkaa ja sen konseptia on rakennettu keväästä 2018 alkaen yhteistyössä OP:n kanssa.

Markkinapaikka-alusta mahdollistaa uusien partnereiden ja tuotealueiden tuomisen stockmann.com-verkkokauppaan. Samanaikaisesti Stockmann laajentaa merkittävästi omaa tuotetarjontaansa ja digitaalisia palveluitaan verkkokaupassa.

Suomalaisille muodin, kauneuden ja kodin designin yrityksille kauppapaikka mahdollistaa uudenlaisen toimintatavan kasvattaa myyntiä ja saavuttaa uusia asiakasryhmiä ilman suuria omia investointeja ja riskejä Stockmannin brändiympäristössä. Markkinapaikassa asiakkaan on helppo löytää uusia tuotteita ja tarjouksia samalla, kun se tarjoaa tavarantoimittajille mahdollisuuden tuoda esille laajempaa tuotevalikoimaa. Palvelussa yhdistyvät Stockmannin, tavarantoimittajien ja asiakkaiden toiveet.

"Huikea edistysaskel"

Stockmann vahvistaa myös entisestään kivijalan ja verkon välistä yhteyttä. Kaikkia Stockmannin tavarataloissa myynnissä olevia tuotteita ei ole vielä saatavilla verkosta. Markkinapaikka avaa tavarataloissa toimiville kumppaneille mahdollisuuden verkkokauppaan, tuoden uusia tuotteita ja brändejä Stockmannin asiakaskunnan saataville koko Suomessa.

- Tämä on huikea edistysaskel rakentaessamme tulevaisuuden Stockmannia. Olemme ylpeitä, että voimme tarjota kotimaisen, luotettavan markkinapaikan partnereille ja asiakkaille sekä haastaa muut toimijat monikanavaisessa kaupankäynnissä. Tuotevalikoima laajenee asteittain, kun saamme uusia kumppaneita mukaan, sanoo mediatiedotteessa Anna Salmi, joka vastaa Stockmannin markkinoinnista, digitalisaatiosta ja ICT:stä.

Laajaa yhteistyötä OP:n kanssa

Osana #digikiihdytystään Stockmann solmi keväällä OP:n kanssa yhteistyösopimuksen maksupalveluista ja digitaalisen kaupankäynnin palveluista. Markkinapaikkateknologian kehittämiseen Stockmann halusi partneriksi toimijan, jonka kanssa se pystyy kehittämään uusia digitaalisia palveluitaan asiakkaita paremmin palveleviksi. Yksi etappi saavutettiin syyskuussa, kun stockmann.comissa otettiin käyttöön OP:n maksunvälityspalvelu.

- Haluamme luoda uusia, perinteisestä poikkeavia ja innovatiivisia ratkaisuja markkinapaikan kehittämiseksi. Yhteistyön myötä olemme yhdessä OP:n kanssa kehittäneet tulevaisuuden kaupankäynnin ratkaisuja luoden samalla kasvumahdollisuuksia molemmille yrityksille, Anna Salmi jatkaa.

OP:n kaupankäynnin ja maksamisen palveluiden johtaja Perttu Kröger:

Ilmoitus

- Asiakkaiden ostokäyttäytyminen, kaupankäynti ja maksaminen muuttuvat yhä nopeammin. Verkkokaupan monipuolistuminen avaa mahdollisuuksia yrityksille kasvattaa toimintaansa ja tavoittaa uusia asiakasryhmiä. Haluamme tarjota aktiivisesti ratkaisuja suomalaisille kauppiaille päästä osaksi kotimaisia ja kansainvälisiä markkinapaikkoja. On hienoa olla mukana kehittämässä Stockmannin kaupankäynnin ratkaisuja, kertoo mediatiedotteessa Perttu Kröger.

Stockmann on lisännyt huomattavasti panostusta ja vauhtia verkkokaupan kasvattamiseen ja monikanavaisuuden kehittämiseen vuoden alussa käynnistyneen #digikiihdytyksen myötä. Markkinapaikan pilotti on jo käynnistynyt ensimmäisen kumppanin, XS Lelujen, kanssa. Lelut palasivat syyskuussa asiakkaiden tilattaviksi Stockmannin verkkokaupassa.