Stockmann avaa poistotekstiilipalvelun neljässä tavaratalossa

Yhteistyössä Helsingin seudun ympäristöpalvelujen kanssa. 

Stockmann kertoo tänään aloittavansa poistotekstiiliyhteistyön Helsingin seudun ympäristöpalvelujen kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että perinteikäs tavaratalo mahdollistaa tekstiilien kierrätyksen neljässä tavaratalossaan pääkaupunkiseudulla. Stockmann kertoo asiasta tiedotteessa.

Kierrätyspisteisiin voi viedä rikkinäisiä vaatteita sekä vaatteita, joista ei saa enää korjaamalla käyttökelpoisia. Tavarataloista löytyy tarkoitusta varten HSY:n keräyspisteet, joista tekstiilijäte ohjataan uudelleen hyötykäyttöön. Tätä pilotoidaan tammikuusta kesäkuun 2022 loppuun. Pilotin tarkoitus on edistää muoti- ja tekstiilialan vastuullisuutta, johon myös Stockmann haluaa osallistua.

Ilmoitus

Stockmann kertoo edelleen tekevänsä määrätietoista työtä vastuullisuustavoitteidensa toteuttamiseksi kaikilla painopistealueillaan ja se on osa Stockmannin kestävää liiketoimintaa.

Hienoa, että tekstiilikeräysmahdollisuus saatiin laajennettua tavarataloihimme. Haluamme olla mukana edistämässä muoti- ja tekstiilialan vastuullisuutta, joten yhteistyö Helsingin seudun ympäristöpalveluiden kanssa on meille luontevaa ja erinomainen jatkumo kierrätyksen aktivoimiseksi, Stockmannin kiinteistöpalvelu- ja ympäristöpäällikkö Susanna Segercrantz sanoo.

Pisteisiin jätetyt tekstiilit lajitellaan, käsitellään ja hyödynnetään sen jälkeen uusien tekstiilien raaka-aineena. 

On erinomaista tehdä yhteistyötä tässä hankkeessa Stockmannin ja tavaratalojen asiakkaiden kanssa. Keräyspilotin tavoitteena on tehdä poistotekstiilien kierrätyksestä mahdollisimman helppoa ja tuoda poistotekstiilien keräyspisteet lähemmäksi ja helpommin saavutettaviksi, HSY:n ympäristöasiantuntija Hanna Tukiainen sanoo.

Stockmann kertoo, että poistotekstiilit käsitellään ja hyödynnetään kotimaassa. Esikäsittelyn jälkeen ne toimitetaan Paimioon, jonne on avattu viime vuonna Pohjois-Euroopan suurin poistotekstiilien jalostuslaitos.

Pilotti ei ole konsernin ensimmäinen kestävän kehityksen panostus. Stockmannilla on jo entuudestaan kiertotaloutta edistäviä mallistoja, tuotteita, jotka on valmistettu ylijäämäkankaista, meren muoviroskasta ja muista kierrätysmateriaaleista. Stockmannilla on myös muun muassa korjauspalveluita. 

Kiertotaloudessa tuotteiden ja materiaalien arvo säilytetään mahdollisimman pitkään ja jätteet sekä resurssien käyttö minimoidaan. Kiertotalous on monipuolinen toimintamalli ja sisältää kierrätyksen lisäksi materiaalin tehokkaan hyödyntämisen tuotesuunnittelussa, tuotteen elinkaarta pidentävät palvelut sekä tuotteiden uudelleenkäyttöön ohjaaminen esimerkiksi second hand -myynnin avulla Reloven ja Emmyn kanssa, Susanna Segercrantz sanoo.

HSY:n keräyspisteet löytyvät seuraavista paikoista: Stockmann Ainoa-kauppakeskuksessa Espoossa, Stockmann Itis-kauppakeskus Itäkeskuksessa, Stockmann Jumbo Vantaalla sekä Stockmannin tavaratalo Helsingin keskustassa.

Ilmoitus

 

HSY:n poistotekstiilipisteet – Mitä voin tuoda poistotekstiilikeräykseen

  • Poistotekstiilikeräykseen kuuluvat rikkinäiset, virttyneet tai muutoin käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit kuivina ja puhtaina. Pienet kuivat tahrat eivät ole este.
  • Vaatteet, kuten takit, housut, hameet ja paidat.
  • Muut kodintekstiilit, kuten lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat.
  • Tekstiilit toimitetaan tiiviisti suljettuun muovipussiin pakattuna poistotekstiilikeräystä varten tavarataloissamme sijaitseviin keräysrullakoihin.
  • Poistotekstiilin tuominen kauppakeskusten keräyspisteisiin on maksutonta. (Lähde: Stockmann)