Sovellus, joka pistää keksityt arvostelut ja piraattikopiot kuriin

”Olemme seuranneet ongelmaa useiden vuosien ajan”.

Monet suuret verkkokaupat vetävät puoleensa niin keksittyjä arvosteluja kuin piraattikopioita. Eikä asia vaikuta helpolta käsitellä. Kun yksityishenkilönä huomaat arvosteluja, jotka ovat lähinnä tuulesta temmattuja ja tuotteiden piraattikopioita, voi sekin olla monimutkaista. Tähän Sauod Khalifah, Fakespotin perustaja, toivoo kuitenkin löytäneensä ratkaisun.

Hänen uusi sovelluksensa auttaa kuluttajia navigoimaan muun muassa markkinapaikoilla netissä. Sovelluksen pitäisi siinä olevien algoritmien avulla huomata ja varoittaa käyttäjää epäilyttävistä arvosteluista ja tavaroista.

Ilmoitus

Fakespot Secure Shopping käyttää AI:a valikoidakseen tuhansien ja taas tuhansien feikkituotteiden joukosta sekä tuotteiden joukosta, joita on väritetty arvosteluilla, jotka eivät ole aitoja, Fakespotin puhemies sanoo Forbesille.

Toukokuun alussa havaittiin iso joukko arvosteluja, jotka eivät ole aitoja, Amazonilla. Tämä tapahtui hakkerointiselvityksen yhteydessä. Fakespotin mukaan ongelma on todella iso juuri verkkojätillä.

Yli 200 000 tiliä pystyttiin yhdistämään arvosteluihin, jotka eivät ole aitoja. Olemme jäljittäneet ongelmaa useita vuosia ja arviolta noin 40 prosenttia arvosteluista on muuta kuin aitoja.

Mitä Fakespot sitten ansaitsee sovelluksella? Yrityksen itsensä mukaan he elättävät itsensä ilmoitusmyynnillä. He kuitenkin keräävät myös tietoja ostoista, hakuhistoriikista ja muuta. Näitä tietoja ei voida yhdistää yksittäiseen käyttäjään, yhtiön mukaan. Se ei selviä, myyvätkö he dataa eteenpäin.