Sovellus auttaa löytämään pientuottajan

ProLocaliksen kautta kuluttaja voi maksaa pientuottajalle myös tippiä.

Huomasin, että markkinoilla oli selkeä tarve yksinkertaiselle työkalulle, joka tasavertaistaa pientuottajien löydettävyyden. Mielestäni löydettävyyden ei tulisi riippua siitä, kuka maksaa markkinoinnista eniten tai osaa hakukoneoptimoinnin kiemurat parhaiten. Siksi halusin luoda työkalun, jossa kaikki tuottajat ovat samalla viivalla, ja joka tarjoaa käyttäjille tietoa tuottajista täysin tasavertaisesti sen perusteella, mitä ja missä päin he itse etsivät, ProLocalis sovelluksen kehittänyt Christos Granqvist kertoo.

Sovellus sai alkunsa kun Granqvist aloitti oman kotitilansa brändäyksen eikä aikaakaan, kun hän huomasi, että palvelu tarvitsee myös kaupallisen ulottuvuudeen.

Ilmoitus

Istuin alas REKO-toiminnan Suomessa käynnistäneen Thomas Snellmanin kanssa ja keskustelimme yhdessä millainen työkalu voisi palvella tätä yhteisöä nykyaikaisemmin. Halusin vapauttaa REKO-piirit Facebookissa tapahtuvasta kaupankäynnistä ja helpottaa maksujen liikkumista. Kaupallisen ominaisuuden lisäämisen myötä kuluttajat pystyisivät ostamaan ennakkoon tuottajien tuotteita ja tuottajat näkevät alustasta, mitä heiltä on tilattu ja maksettu ennakkoon. Asiakas saa tilaamansa tuotteet mobiilikuittia vastaan ja sopii toimituksesta tai noudosta tuottajan kanssa. Tämän lisäksi kaupallinen ominaisuus palvelee siis myös suoramyyntitiloja, Granqvist selittää.

ProLocalis on ilmainen sovellus, jossa lähiruokaa arvostavat kuluttajat kohtaavat pientuottajat. Sovelluksen lataaminen ei maksa mitään ja se on kuluttajalle maksuton. Pientuottajalle sovellus voi toimia kahdella tapaa. Sen ilmaisversio on digitaalisen käyntikorttin tapainen ja se näyttää yrityksen sijainnin kartalla, esittelyn sekä yhteystiedot.

Pientuottajalla on kuitenkin mahdollisuus hyödyntää Pro Localista myös kaupallisesti ja sen maksuversion sisään voi rakentaa mobiiliverkkokaupan, johon on integroitu maksutavat ja kuluttaja voi näin myös maksaa tuotteet palvelun sisällä.

ProLocaliksen arvo on konkretisoitunut koronanviruksen myötä, kun yhteisöllisyys on korostunut. Kriisi toi ravintoloille paljon huomiota, mutta ruohonjuuritason toimijat, eli ruoan tuottajat, ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Kevät onkin ollut meille mielenkiintoista aikaa kehittää työkalua yhä paremmaksi. Palveluun ollaan muun muassa lisäämässä ilmaisnähtävyyksiä ja -aktiviteetteja aina matonpesupaikosta luontopolkuihin ja muistomerkkeihin, Granqvist paljastaa.

 

Kohta voit nähdä ruuan alkuperän

ProLocalis on aloittanut Suomen Pientuottajatukun ja Toptasten kanssa yhteistyön, jonka tarkoituksena on tehdä ruokaketjusta entistä läpinäkyvämpi. Ravintoloille on tulossa palvelu, jonka avulla kuluttaja voi nähdä lautasella olevan ruuan alkuperän.

Kuitissa tai ruokalistassa olevan QR-koodin skannaamalla kuluttaja näkee, "kuka" hänen lautasellaan on, Christos Granqvist selvittää.

ProLocaliksen kautta kuluttaja voi maksaa tuottajalle halutessaan myös tippiä, kuten ravintolassa ikään, ja tukea näin entisestään kotimaista tuotantoa.

Ilmoitus

ProLocalis kertoi kuulumisiaan lehdistötiedotteessa aiemmin tänään.