Sivustolla myytiin vaarallisia tuotteita – Amazon vastaa kritiikkiin

Pistokokeessa löydettiin hurjia puutteita turvallisuudessa.

Ruotsin sähköturvallisuusvirasto teki pistokokeita Amazonin ruotsalaissivustolla ja löysi suuria puutteita tuotteista, joita he tilasivat. Kaikki tilatut 14 tavaraa oli jollain tavalla puutteellisia turvallisuuden suhteen ja kahdeksassa puutteet olivat sitä luokkaa, että ne olisivat todennäköisesti saaneet myyntikiellon Ruotsissa, viranomainen kertoo.

Yksi syy tällaiseen on muun muassa se, ettei Amazonin kaltainen markkinapaikka ole vastuussa siitä, mitä siellä myydään. Vastuu on kolmannen osapuolen myyjällä. Kysyimme siis Amazonilta: eikö heillä ole mahdollisuutta pysäyttää tuotteita, joista puuttuu esimerkiksi oikeanlaiset merkinnät, ennen kuin ne edes tulevat myyntiin?

Ilmoitus

Kolmannen osapuolen myyjät ovat itsenäisiä myyjiä ja he ovat velvollisia seuraamaan olemassa olevia lakeja, sääntöjä ja Amazonin-sääntöjä, kun he listaavat tuotteita putiikkiimme, Amazonin tiedottaja sanoo Ehandelille.

 

Ehandel kertoi jo aiemmin kyynelkaasusuihkeesta, joka oli myynnissä Amazonin ruotsalaissivustolla ja se poistettiin sieltä jutun jälkeen. Markkinapaikka pyytää niin ikään kuluttajia vihjaamaan, jos he huomaavat alustalla jotain sellaista, mitä siellä ei pitäisi olla.

 

Onko Amazon täysin riippuvainen ulkoa tulevista vinkeistä löytääkseen tällaiset tuotteet?

Meillä on ennakoivia toimenpiteitä estääkseemme tuotteet, jotka eivät täytä vaatimuksia ja seuraamme myymälöissämme myytäviä tuotteita tuoteturvallisuuskysymysten osalta. Kun on sopivaa ottaa tuote pois myymälästä, otamme yhteyttä myyjään, valmistajaan ja viranomaisiin saadaksemme lisää tietoa tai tehdäksemme muita toimenpiteitä. Jos asiakkaalla on kysymyksiä tavarasta, jonka he ovat ostaneet, niin kehotamme heitä ottamaan yhteyttä suoraan asiakaspalveluumme, niin voimme tutkia asiaa ja tehdä sopivia toimenpiteitä.

 

LUE MYÖS: Vakavia puutteita Ruotsin Amazonilla – varoittaa sähköiskusta pistokokeen jälkeen

Ilmoitus