Sinkkupäivä lähestyy – Hintaopas kehoittaa olemaan tarkkana hintojen kanssa

Suosittujen tuotteiden hinnat nousevat.

Ilmoitus

Sunnuntaina 11.11 vietetään isänpäivää mutta myös sinkkuja, kun verkkokaupat valtaa maailman suurimmaksi ostospäiväksi ohi Black Fridayn kivunnut Singles’ Day.  Hintojenvertailusivusto Hintaopas kehoittaa malttiin: isolla osalla suosituista tuotteista hinnat nousevat merkittävästi.

Kiinalaislähtöistä, Suomessa vielä melko tuntematonta, alennusmyyntipäivä sinkkupäivää vietetään sunnuntaina 11.11. Hintaoppaan mukaan yksinelämistä juhlistava megashoppailupäivä on noussut kokonaismyynnin arvoltaan maailman suurimmaksi ostospäiväksi, ohi tunnetumman Black Fridayn, jota vietetään 23. marraskuuta.

Nosteessa myös Suomessa

Hintaopas kertoo, että kiinalaisessa verkkokauppayritys Alibabassa tehtiin viime vuoden sinkkupäivänä ostoksia peräti 25 miljardin dollarin arvosta 24 tunnin aikana. Yhdysvalloissa saman vuoden Black Friday -myynti ylsi noin 5 miljardiin.

- Sinkkupäivä on nosteessa myös Suomessa, sillä viime vuoden Singles’ Day oli Hintaoppaan kävijämäärillä mitattuna 60 prosenttia suositumpi ostospäivä kuin sitä edellinen, tavanomainen lauantai, sanoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett tiedotteessa.

Viime vuonna lähes 10 prosenttia kaikista Hintaoppaan listaamista verkkokauppatuotteista oli alennuksessa ja keskimääräinen alennus oli 21 prosenttia. Matinvesi-Bassett kuitenkin muistuttaa kuluttajia myös ostospäivän toisesta puolesta:

- Toisin kuin luullaan, kaikki tuotteet eivät ole halvempia marraskuun kovina tarjouspäivinä. Esimerkiksi viime vuoden sinkkupäivänä sadan suosituimman tuotteen listalla hinta nousi jopa 19 prosentilla tuotteista. Black Fridayna luku on vielä suurempi.

Matkapuhelimet, pelikonsolit ja näytönohjaimet

Matinvesi-Bassett korostaakin, että parhaita tarjouksia metsästäessä on syytä katsoa nimeen omaan tuotteiden hintoja, ei alennusprosentteja, sillä tuotteiden hinnat liikkuvat kumpaankin suuntaan suosittujen ostospäivien ympärillä.

Viime vuonna sinkkupäivän haetuimmiksi tuotteiksi Hintaoppaassa nousivat matkapuhelimet, pelikonsolit ja näytönohjaimet. Tänä vuonna top 3 -listalle ennustetaan matkapuhelimia, pelikonsoleita ja kuulokkeita. Sinkkupäivä starttaa joululle kestävän verkko-ostosputken, joka jatkuu Black Fridayn ja kokonaisen Black Weekin kautta jouluostoksiin ja alennusmyynteihin.

Ilmoitus