Siirtää tuotannon Kiinasta Pohjoismaihin

Ruotsiin rakenteilla uusi silmälasitehdas - tuotanto siirtyy sinne vuodesta 2021 alkaen.

Vastikään suuren datahaverin kohteeksi joutunut Synsam kertoo tänään siirtävänsä silmälasien tuotantonsa Kiinasta Ruotsin Ockelbohon. Rakenteilla on täysin uusi silmälasitehdas, jossa keskipisteessä on kestävä tuotanto, tuotesuunnittelu ja kiertotalous. Synsam kertoo, että tehdas on Pohjoismaiden ensimmäinen modernia silmälasiteollisuutta edustava tuotantolaitos ja siitä tulee Ockelbon kunnan suurin yksityinen työnantaja.

Synsamin tavoitteena on vastuullinen lähituotanto, jolla voidaan vähentää kuljetusten määrät ja välimatkat minimiin. Tuotannon kotiutus Skandinaviaan on historiallinen tapahtuma ja merkittävä askel pyrkimyksissämme hillitä ilmastovaikutuksia, Synsam Groupin konsernijohtaja Håkan Lundstedt sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Tehdas tulee toimimaan sen lisäksi koulutus- ja vierailukeskuksena. Se työllistää ensialkuun 150 henkilöä, mutta määrä saattaa kasvaa tulevaisuudessa.

Tämä on uskomattoman positiivinen uutinen Ockelbolle ja lähiseudulle. Tällaiset isot investoinnit voivat tuoda myös muita kerrannaisvaikutuksia työmarkkinoille. Uskon, että Synsamin tehdas tuo runsaasti potentiaalia kuntaamme, Ockelbon kunnanhallituksen puheenjohtaja Magnus Jonsson (sosiaalidemokraatti) sanoo.

Tuotantokapasiteetti tulee olemaan miljoona silmälasiparia vuodessa ja valmistukseen käytetään pohjoismaista tai eurooppalaista kierrätys-, uusio- tai lähiraaka-ainetta.