Shipit: ”Paketoi hyvin, tarkasta mitat ja lähetä ajoissa”

”Varsinkin lentoteitse liikkuvan pakettiliikenteen osalta on viime aikoina ollut kapasiteettipulaa”.

Shipit muistuttaa tänään, että joulunajan lähetyksiin ulkomaille saattaa tulla viiveitä kuljetusyhtiöiden rajallisen kapasiteetin vuoksi eikä niiden lähettämistä pidä jättää viime tinkaan.

Varsinkin lentoteitse liikkuvan pakettiliikenteen osalta on viime aikoina ollut kapasiteettipulaa. Tämä on korostunut etenkin EU:n ulkopuolelle menevässä liikenteessä. Kuriiripuolen Express-lähetykset kulkevat kuitenkin omilla lennoillaan ja ovat pääsääntöisesti menneet perille ihan aikataulussa, maailmanlaajuisesti eri kuljetusyhtiöiden lähetyspalveluita välittävän Shipit.fi:n operatiivinen johtaja Sami Hakanen sanoo tiedotteessa. 

Ilmoitus

Shipit muistuttaa niin ikään, että hinnat vaihtelevat koosta, painosta, toimitusnopeudesta ynnä muusta johtuen ja erilaiset lisäpalvelut nostavat usein hintaa. Shipitin mukaan on oltava tarkkana, ettei pakettien koko ylitä sallittuja mittoja - seurauksena saattaa olla yllättävän iso lisälasku.

Jo muutaman sentin ylitykset ulkomaanlähetyksien pakettien mitoissa voivat pahimmillaan tuoda jopa satojen eurojen lisälaskun. Nämä ovat aina ikäviä yllätyksiä, jotka voi etukäteen välttää varmistamalla lähetyksen mitat ja valitsemalla lähetykseen sopivan pakkauksen sekä kuljetuspalvelun. Joskus voi tulla myös edullisemmaksi tehdä kaksi pakettilähetystä yhden sijaan. Kun useampi tavara jaetaan kahteen pienempään laatikkoon yhden ison sijaan, niin kuljetusyhtiön kriittiset hintaan vaikuttavat mitat eivät välttämättä tällöin täyty, Sami Hakanen kertoo.

Shipit muistuttaa samalla, ettei pakettien tehdaspakkaus ole tehty sellaisenaan pakettiliikenteeseen ja varsinkin ulkomaille lähetettäessä paketteihin kohdistuu paljon rasitusta, sillä niitä pakataan ja puretaan monta kertaa toimitusketjun aikana. Pahimmillaan paketti voi hajota ja palautetaan lähettäjälle ilman, että kuljetusyhtiöllä on korvausvastuuta.

Lähetyslaatikko kannattaa pakata aina täyteen. Jos laatikkoon jää tyhjää tilaa, niin on syytä lisätä myös pakkauspehmustetta. Näin tavara ei pääse liikkumaan laatikon sisällä. Täyteen pakattu laatikko kestää paremmin rasitusta ja muiden laatikoiden päälle pinoamisia. Tärkeää on myös pakkauksen huolellinen sulkeminen ja kiinni teippaaminen. H-mallinen teippaus kestää parhaiten rasitusta, Sami Hakanen ohjeistaa.

shipit.fi välittää eri kuljetusyhtiöiden palveluita ja se kertoo, että kaikkien kuljetusyhtiöiden palvelut sai ostettua heiltä halvemmalla kuin itse palveluntarjoajan verkkosivulta. Shipitin kautta voi vertailla hintoja.

 

LUE MYÖS: Shipit: ”Alustavat suunnitelmat Baltiaan ja Pohjoismaihin on jo tehtynä”