Schibsted ostaa Oikotien

Hinta 185 miljoonaa euroa.

Norjalainen Schibsted, joka omistaa Suomessa Tori.fi:n, paljasti miljardikaupan Suomessa. Schibsted ostaa Oikotie-onlinetoiminnan mediakonserni Sanomalta, uutisoi norjalainen e24.no.

Yhtiö kertoi samalla vuoden toisen neljänneksen tuloksesta, joka ylitti kaikki odotukset.

Ilmoitus

Korona vaikutti Schibstediin toisen neljänneksen aikana. Voin kuitenkin todeta hyvillä mielin, että tästä tilanteesta huolimatta, saimme vankan taloudellisen tuloksen ja toimenpiteemme tekivät tilanteen mahdolliseksi työntekijöillemme ja pystyimme toimittamaan täysin toimivat, relevantit palvelut asiakkaillemme, toimitusjohtaja Kristin Skogen Lund sanoo vapaasti suomennettuna raportissa.

Konsernin brutto liiketulos (EDITBA) oli 919 miljoonaa Norjan kruunua toisella neljänneksellä verrattuna edellisvuoden 1,06 miljardiin.

 

Ostaa Oikotien

Schibsted paljasti eilen torstaina tehneensä sopimuksen mediakonserni Sanoman kanssa ja se ostaa Oikotien. Kaupan hinta on lähes kaksi miljardia Norjan kruunua eli 185 miljoonaa euroa.

Suomi on ollut Schibstedin koti yli vuosikymmenen ajan. Tällä ostolla meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus laajentaa toimialaamme ja näyttää sitoumuksemme pitkällä juoksulla suomalaisilla markkinoilla, Skogen Lund sanoo.