Sähköpotkulautoja on sukellettu jo yli miljoonalla kruunulla

Luit oikein. Sukellettu. Ruotsalaiset ovat heittäneet satamäärin potkulautoja mereen.

Kuten Ehandel on jo useita kertoja raportoinut, sähköpotkulaudat ovat olleet useiden liikkeiden myyntihitti Suomessa. Näin myös naapurimaassa Ruotsissa, jossa on kuitenkin tultu uuden ongelman eteen. Vesien ympäröimän Tukholman asukkaat heittävät nimittäin akulla varustetut sähköpotkulautansa syystä tai toisesta mereen. Asiasta raportoi talouslehti Dagens Industri.

Lehti kertoo, että vapaaehtoisorganisaatio Rena Mälaren, joka sukeltaa roskia pääkaupunkiseudun vesistöistä, on sukeltanut tähän mennessä yli 350 kappaletta sähköpotkulautoja. Pinnan alta löytyy tosin muutakin sinne kuulumatonta, kuten polkupyöriä.

Ilmoitus

Olen todella raivoissani, Fredrik Johansson Rena Mälarenista kertoo.

Kiukkuun ovat syynä paitsi ihmiset, jotka heittävät kallisarvoista tavaraa suomeksi sanottuna kankkulan kaivoon, yhtäältä ajoneuvoja vuokraavat yritykset. Tänä päivänä kyseisistä yhtiöistä vain Voi sponsoroi vesien puhdistusoperaatiota.

Vesistöistä sukellettujen sähköpotkulautojen arvo on tällä hetkellä yli miljoona Ruotsin kruunua eli noin 100 000 euroa, jos potkulaudan hinta on keskimäärin noin 3000 kruunua eli noin 300 euroa.