Sähköpotkulaudat ovat nyt hitti

Hinnat jopa puolittuneet.

Vuokrattavat sähköpotkulaudat rantautuivat Suomeen vuosi sitten keväällä ja ne ovat muuttaneet katujen liikennekuvaa. Sähköpotkulaudalla hurauttaminen töihin tai kouluun on nopeaa ja vaivatonta. Menopelin voi vuokrata itselleen ainakin suurimmissa kaupungeissa Helsingissä, Espoossa, Turussa ja Tampereella. Monet hankkivat myös oman laudan.

Se, että sähköpotkulautoja on alettu hankkia myös itselle näkyy hintavertailupalvelu Hintaoppaan tilastoissa. Hintaopas teki myös tutkimuksen, jonka mukaan aktiivikäytössä oma potkulauta maksaa itsensä takaisin vain muutamassa kuukaudessa.

Ilmoitus

Hintaopas kertoo, että sähköpotkulautojen suosio heidän palvelussaan on noussut 56 prosenttia 1.5-6-6 välisenä aikana viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Joidenkin mallien hinnat ovat jopa puolittuneet lähtöhinnoista ja kymmenen suosituimman mallin hinnat ovat laskeneet keskimäärin noin 25 prosenttia.

Sähköpotkulaudat on suosittu kategoria Hintaoppaan sivuilla ja pitkään ykkössijaa pitänyt Xiaomi MiJia M365 on noussut koko palvelun viidenneksi suosituimmaksi tuotteeksi sekä loppuunmyyty lähes kaikista verkkokaupoista. Vaikka markkinoilla on useampia brändejä, noin 70 prosenttia hauista kohdistuu Xiaomin malleihin, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett sanoo tiedotteessa.

Hintaopas muistuttaa myös, että hintoja vertailemalla voi säästää pitkän pennin. Sähköpotkulaudan saa omaksi 113,22 eurosta lähtien, kun kallein malli maksaa noin 2600 euroa. Menopelien suosio on laskenut niiden hintoja.

Suomalaisten kiinnostus oman sähköpotkulaudan omistamiseen on lisääntynyt huomattavasti sähköpotkulautojen vuokrauspalvelujen tulon jälkeen. Silti monet eivät vielä ole tulleet ajatelleeksi, että voi olla halvempaa ostaa oma sähköpotkulauta kuin käyttää jatkuvasti vuokrauspalveluja, Matinvesi-Bassett muistuttaa.

 

Maksaa itsensä takaisin parissa kuukaudessa

Hintaopas kirjoittaa, että sähköpotkulautaa käytetään tavallisesti noin 10 minuutin matkaan. Sähköpotkulautavuokraajista Tierillä ja Voilla on sama hinnoittelu. Aloitusmaksu on 1 euro ja minuuttimaksu 0,20 euroa. Jos siis käyttää vuokralautaa kahdesti päivässä, summa on 6 euroa päivää kohden. Työviikon aikana se tekee 30 euroa ja kuukaudessa 120 euroa.

Hintaopas kertoo edelleen, että kalleimmalla sähköpotkulautojen vuokraajalla Limellä, jolla aloitusmaksu on 1 euro ja minuuttimaksu 0,30 euroa, summa olisi päivässä 8 euroa, viikossa 40 euroa ja kuukaudessa 160 euroa.

Aktiivinen käyttäjä voi näin säästää vuokrakustannukset jo 2-4 kuukauden kuluessa, jos hän ostaa jonkin edullisista vaihtoehdoista päivittäisen vuokrauksen sijaan. Kuluttajan on otettava huomioon myös se, että vuokrausyritykset voivat nostaa kysynnän mukaisesti vuokran minuuttimaksua, Liisa Matinvesi-Bassett sanoo.

Ilmoitus