S-ryhmän tulos nousussa – syksyllä verkkokaupassa voi maksaa MobilePayllä

Digitaalisten palvelujen kehitys jatkuu.

S-ryhmän tulos kasvoi alkuvuonna hieman edellisvuodesta. Tammi-kesäkuun operatiivinen tulos oli 133 miljoonaa euroa, kun se vastaavana aikana viime vuonna oli 128 miljoonaa euroa. Koko ryhmän veroton vähittäismyynti kasvoi 2,7 prosenttia ja oli 5,6 miljardia euroa.

Ilmoitus

- S-ryhmän tulos on kokonaisuudessaan hieman edellisvuotta parempi. Erityisesti SOK:n liiketoiminnan tulos koheni selvästi edellisvuodesta, kertoo SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä tiedotteessa.

S-ryhmän kasvaneet investoinnit ja halpuuttaminen laskivat hivenen osuuskauppojen yhteenlaskettua tulosta.

Lisää digitaalisia palveluja

Heikkilä kertoo, että ryhmän tulosta käytetään esimerkiksi logistiikan tehostamiseen, muihin mittaviin digitaalisiin hankkeisiin ja toimipaikkojen uudistamiseen. S-ryhmä investoi alkuvuonna 280 miljoonaa euroa eli yli 30 miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Syksyllä lähes tuhannessa S-ryhmän päivittäistavarakaupassa sekä verkkokaupoissa voi maksaa ostokset MobilePayllä. MobilePay toimii kaikilla älypuhelimilla ja kaikkien pankkien korteilla.

Asiakkaiden arkea helpottavien muiden digitaalisten palveluiden kehitys jatkuu myös vauhdikkaasti.

- Julkaisemme elokuussa S-kanavalla Omat ostot -palvelun, jonka avulla asiakasomistajat voivat seurata omaa kulutustaan ja tarkastella ostoksiaan esimerkiksi tuoteryhmittäin, Heikkilä huomauttaa.