Ruotsin Trademax sai tuomion harhaanjohtavasta markkinoinnista

Joutuu maksamaan neljä miljoonaa.

Ilmoitus

Ruotsin Trademax on tuomittu sakkoihin harhaanjohtavasta markkinoinnista. Markkinatuomioistuin (Patent- och marknadsdomstolen) määräsi yrityksen maksamaan neljä miljoonaa kruunua (runsaat 400 000 euroa) harhaanjohtavista hinnoista.

Huonekaluja netissä myyvä Trademax on ollut Ruotsin kuluttaja-asiamiehen hampaissa jo viime vuonna, sen jälkeen kuin Trademaxia kohtaan oli jätetty useita valituksia. Ongelmana on ollut Trademaxin tapa markkinoida tarjoushintoja, jotka ovat alennushintoja verrattuna niin kutsuttuihin suositushintoihin.

- Tuomioistuin suhtautuu vakavasti yrityksen tapaan markkinoida hintojaan. Kuluttajat ovat vaarassa tulla huijatuiksi tämänlaisen markkinoinnin ansiosta, jossa hinnat näyttävät huomattavasti edullisemmilta kuin mitä ne todellisuudessa ovat, sanoo Kristoffer Johanneson Ruotsin kilpailu- ja kuluttajavirastosta lehdistötiedotteessa.

"Olemme noudattanet lakia"

Tuomion seurauksena Trademax ei saa käyttää ilmaisua "varastontyhjennys" mikäli myynti ei sisällytä koko varastoa tai selvästi rajattua varaston osaa, rajoitettuna ajankohtana jolloin hinnat ovat selvästi normaalia matalammat.

Trademaxin toimitusjohtajan mukaan yritys ei ole toiminut väärin. Christian Eriksson kertoo Ehandel.se:lle, että hän toivoo että asia otetaan käsittelyyn ylemmässä tuomioistuimessa.

- Mielestämme yrityksemme markkinointi ja hinnoittelu on ollut oikeanlaista ja noudattanut lakia ja toivomme että asia otetaan käsittelyyn ylemmässä tuomioistuimessa (Patent- och marknadsöverdomstolen). Jos siellä todetaan että olemme toimineet väärin niin mukaudumme luonnollisesti tuomioon, Christian Eriksson kertoo.