Ruotsin Amazonilla myydään jopa ei-sallittuja aseita

"Tiskikone silmillä."

Kaikki muistavat miten Amazon.se starttasi naapurimaassa, kun oudot tuoteselostukset saivat monet kohottelemaan kulmakarvoja. Eikä siinä kaikki, sillä tavaratulvasta löytyy myös, ei sen vähempää kuin ei-sallittuja aseita, joita yksityishenkilöt eivät saa pitää hallussaan Ruotsissa. Kysymyksessä on eräs kyynelkaasun muoto, mikä ei ole hyväksytty puolustusspray. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ehandelin sisarsivusto.

Sprayta myy saksalainen kolmannen osapuolen myyjä. Asian huomasi muun muassa Björn Hansen, joka työskentelee Bodyguard Säkerhetsprodukter-yrityksessa ja myy itse hyväksyttyjä puolustuskaasuja.

Ilmoitus

Google pysäyttää normaalisti ilmoitukseni laillisesta puolustusspraysta, mutta Amazon hyväksyy ilmoitukset rip-offista – ja nämä lähetetään Ruotsiin, hän sanoo Ehandelin sisarsivustolle.

Eikä siinä kaikki, että tuote on laittomasti markkinoilla naapurimaassa. Tuoteselostuksessakin on hieman toivomisen varaa, kun myynnissä on ”tiskikone silmillä”.

 

”Birth control”

Tällaiset tuotteet pistävät siis kapuloita rattaisiin niille, jotka myyvät laillisia vaihtoehtoja, koska niiden mainostaminen on vähintäänkin hankalaa. Eikä vähiten Googlessa. Näin ainakin Björn Hansenin mukaan.

Jos olisi niin, että he eivät halua sallia puolustussprayta ylipäätään, niin he olisivat voineet estää juuri nämä avainsanat, mutta he eivät tee niin. He käyttävät tekoälyä päättääkseen mainoksista. Itselläni puolustusspray on esimerkiksi luokiteltu joskus ”birth controlliksi”, mikä tarkoittaa rajoituksia joissakin maissa. Se on todella ikävää, Björn Hansen sanoo.

Siitä ei ole tietoa onko sprayta myyty Amazonin ruotsalaisella sivustolla. Ehandel yrittää tiedustella asiaa.

Jos yksityishenkilö kuitenkin olisi ostanut kyseistä sprayta, niin Poliisista neuvotaan jättämään se asianmukaiseen kierrätyspisteeseen heidän aerosoliosastolleen.

Ilmoitus