Ruotsalaisjätti sanoo ei kiitos Amazonille – ”ei suunnitelmia tehdä yhteistyötä”

Valmiina kovaan kilpailuun.

Amazon on joutunut ylämäkeen, mitä tulee suurten ruotsalaisten toimijoiden houkuttelemiseen Amazon.se-markkinapaikalle. Jo aikaisemmin muutamat suuret toimijat ovat sanoneet ei kiitos heidän alustalleen. Nyt myös Clas Ohlson liittyy tähän joukkoon.

Kotimarkkinoillamme – Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa – myymälät, oma onlinemme ja alustat, kuten Mathem ja Kolonial (Suomessa Wolt, toim. huom.) ovat meidän liikemallimme. Meillä ei siis ole mitään suunnitelmia tehdä yhteistyötä Amazonin kanssa, Clas Ohlsonin toimitusjohtajan paikalta pian toisiin tehtäviin siirtyvä Lotta Lyrå sanoo ruotsalaislehti Dagens Nyheterille.

Ilmoitus

Lyrå sanoo myös, että ketju on hyvin valmistautunut kilpailuun, joka tulee, kun Amazon avaa porttinsa täällä. He ovat luoneet viimeisen kahden vuoden aikana strategian, joka on sopeutettu vastaamaan juuri tähän.

Olemme ennakoineet, että Amazon ja muut kansainväliset toimijat tulevat lähestymään Pohjolaa.

Pohjoismaiden ulkopuolella asia on kuitenkin toinen. Siellä he ovat avoimia lähtemään amerikkalaisen jätin alustoille.

Englannissa teemme jo niin ja katsomme kuinka tekisimme sen Saksassa. Pohjoismaiden ulkopuolella olemme sanoneet, että on mielenkiintoista olla mukana tämän tyyppisillä alustoilla, Lotta Lyrå sanoo.