Ruokaostokset ja paketit samasta automaatista vuorokauden ympäri

K-Supermarket Pajala Järvenpäässä ja K-Supermarket Vantaan Hämeenkylässä ovat ottaneet käyttöönsä kylmätilalliset pakettiautomaatit, jotka ovat ensimmäiset laatuaan koko Suomessa.

Uudet robotisoidut pakettiautomaatit ovat avoinna vuorokauden ympäri ja samalla reissulla niistä voi hakea niin ruuan verkkokauppatilaukset kuin muut paketit.

Ruoan verkkokauppa on kasvattanut Suomessa suosiotaan harppauksin: yhä useampi kuluttaja käyttää palvelua. Samalla muukin verkkokauppa kasvattaa jatkuvasti suosiotaan ja markkinoille on tuotu erilaisia noutopisteautomaatteja. Nyt käyttöönotettava noutopiste on erinomainen esimerkki innovaatiosta, joka helpottaa asiointia. Se yhdistää eri noutopisteasioinnit samaan automaattiin, K-ryhmän palvelujohtaja Petri Toivonen kertoo tänään lähetetyssä tiedotteessa.

Ilmoitus

K-Ryhmä haluaa parantaa asiakaskokemusta ja pilotoida erilaisia innovaatioita. Automaatit ovat kätevästi liikkeen ulkopuolella, jolloin niissä voi asioida kaikkina vuorokauden aikoina.

 

Pakettiautomaatin kautta voi myös lähettää

Uusi pakettipalvelu on kehitetty yhteistyössä Smartmilen ja Konecranesin kanssa. Smartmile on kansainvälinen kasvuyritys ja sen ohjelmistoalustan avulla automaattiin voi tilata paketteja kaikkialta. Verkko-ostokset voi myös palauttaa samaan paikkaan ja pakettiautomaatin kautta niin ikään lähettää.

Halusimme tehdä asiakkaidemme päivittäisistä ostoksista mahdollisimman sujuvaa. Luonnollinen seuraava askel oli yhdistää päivittäisten ruokaostosten ja verkko-ostosten noutaminen yhteen. Nyt yhdessä kumppaneidemme kanssa luomamme palvelu säästää asiakkaan aikaa ja helpottaa ostosten tekoa, Smartmilen toimitusjohtaja Aku Happo kertoo.

 

Konecranesin ratkaisu

Miten automaatti sitten toimii? Sen taustalla on Konecranesin uusi ratkaisu, jossa huonetilalämpöinen ja jäälaappilämpöinen osio yhdistyvät. Noutoon asti ruokaostokset ja paketit säilytetään suljetuissa osioissa, joita lämpötilakontrolloidaan.

Automaatti on siis robotisoitu ja laitteen korkeutta on mahdollisuus hyödyntää, jolloin sen kapasiteetti on moninkertainen perinteisiin pakettiautomaatteihin verrattuna.

Näemme ruoan verkkokaupan automaation mielenkiintoisena ja kasvavana alana. Haluamme kiittää K-ryhmää, kauppiaita ja Smartmilea saumattomasta yhteistyöstä, jonka tuloksena syntyi uusi, lämpimän ja kylmän tilan yhdistävä automaatti, Agilonista vastaava liiketoimintajohtaja Tapani Tilus Konecranesilta sanoo K-Ryhmän tänään julkaisemassa tiedotteessa.

Ilmoitus