”Ruokaa ostetaan vain muutamaksi päiväksi kerrallaan”

Seitsemän kymmenestä ostaa ruokaa vain muutamaksi päiväksi kerrallaan.

Näin kertoo Matsmartin tuore kysely. Tänään alkaa valtakunnallinen hävikkiviikko, jonka teemana on ruokahävikki arjessa – keinot ruokahävikin vähentämiseen. Matsmart muistuttaa nyt, että hyvä keino ruokahävikin vähentämiseen on etukäteissuunnittelu.

Se, että lähes 70 % meistä suomalaisista ostaa ruokaa vain pariksi päiväksi kerrallaan voi olla yksi merkittävä syy siihen, että kotitalouksissa syntyy ruokahävikkiä keskimäärin 20–25 kiloa vuodessa henkilöä kohden. Mitä useammaksi päiväksi suunnittelee kotona tarjottavaa ruokaa, sitä paremmin ruoka tulee myös hyödynnettyä, Matsmartin Suomen-liiketoiminnasta vastaava Michaela Böckelman kertoo.

Ilmoitus

Vain 28 prosenttia suomalaisista ostaa viikon ruuat kerralla. Matsmartin mukaan 25 prosenttia suomalaisista on nyt kokeillut ruuan ostamista verkosta.

Ruoan ostaminen netistä on tunnetusti ottanut merkittävän harppauksen tänä vuonna. Se on vielä kuitenkin harvinaisempaa kuin esimerkiksi vaatteiden nettiostaminen. Toivottavasti luvut ovat tulevaisuudessa lähempänä toisiaan, koska pastapaketin tilaaminen verkosta ei ole todellisuudessa sen ihmeellisempää kuin vaikka t-paitojen ostaminen, Böckelman muistuttaa.

Kantarin toteuttamassa kyselyssä, johon vastasi 1020 suomalaista, kysyttiin myös millä tavalla suomalaiset olisivat valmiita vähentämään ruokahävikkiä. Yli puolet vastaajista, 53 prosenttia kertoi valmistavansa vain oikean määrän ruokaa ja 52 prosenttia sanoi myös suunnittelevansa paremmin syömisiä ja ruuan ostamista etukäteen.

Matsmart kertoi tutkimuksen tuloksista tiedotteessa tänään.

 

 

Kuinka pitkälle etukäteen suunnittelet ruokaostoksia?

Päivä kerrallaan 8 %
Muutamaksi päiväksi 61 %
Viikoksi etukäteen 28 %
2–3 viikoksi eteenpäin 2 %
  • Sukupuolen tai ikäryhmien välillä ei ollut merkittäviä eroja tuloksissa.
  • Prosenttiluvut ovat pyöristettyjä.

Ilmoitus