Ruohonjuuri kansainvälistyy entisestään – avaa englanninkielisen verkkokaupan

Palvelee asiakkaita EU:n alueella - ei enää ”hippien horinaa”.

Ruohonjuuri kansainvälistyy. Yhtiö kertoo tänään lähetetyssä tiedotteessa, että verkkokauppa on lanseerattu myös englanniksi ja se palvelee asiakkaita EU:n alueella. Englanninkielisestä verkkokaupasta löytyy yli 3700 tuotetta.

Yhtiö kertoo, että sivustolla on erityisen laaja valikoima suomalaisten pienyritysten tuotteita villiyrteistä funktionaalisiin sieniin ynnä muuhun. Kotimaisista yrityksistä valikoimasta löytyy muun muassa Fransila, Puhdistamo, Foodin, Goodio, Saaren taika ja Flow Cosmetics. 

Ilmoitus

Suomalaiset tuotteet kiinnostavat ulkomaisia asiakkaita, ja paketteihin on jo päätynyt niin suomalaista saunahunajaa, pakuria ja muita sienivalmisteita, kuin myös innovatiivisia Moi Forestin metsämikrobivoiteita. Yllättäen englanninkielinen palvelu on kiinnostanut myös Suomessa asuvia asiakkaitamme, ja useampi paketti on lähtenyt ihan kotimaisiin osoitteisiin, Ruohonjuuren verkkokaupoista vastaava Tiina Tuohi kertoo ja jatkaa:

Kotimaisen kysynnän vuoksi myös englanninkielisen Ruohonjuuri.com-kaupan toimitustavoista löytyy ilmainen toimitus Ruohonjuuren myymälöihin, jotta pystymme palvelemaan Suomessa asuvia asiakkaita, jotka tutustuvat tuotteisiin ja tekevät ostoksensa mieluummin englanniksi.

Ruohonjuuren ensimmäinen verkkokauppa avattiin Suomessa marraskuussa 2011. Sen jälkeen yhtiö on lanseerannut Ruotsissa nimellä Happy Food Store vuonna 2018.

 

Uusiopaperia selkärepussa Suomeen

Ruohonjuuren tarina alkoi jo tätä aikaisemmin. Yhtiö kertoo, että 39 vuoden ikään ennättänyt ekoketju sai alkunsa Helsingin keskustassa sijaitsevan Forumin paikalla sijainneessa pienessä puutalossa, jossa joukko Saksassa opiskelleita suomalaisia nuoria oli innostunut uusiopaperista. Se oli Suomessa tavoittamaton tuote 1980-luvun alussa.

Opiskelijat alkoivat tästä syystä rahdata uusiopaperia selkärepuissa Suomeen ja kun sen suosio huomattiin, he päättivät perustaa yrityksen. Alun perin Ruohonjuuri Oy aloitti vuonna 1982 uusiopaperin maahantuonnin ja myynnin.

Sen jälkeen yritys on kasvanut ja kehitystä on vauhdittanut yleinen ympäristötietoisuuden nousu eikä luomua katsota enää ”hippien horinoiksi”, kuten yhtiö itse asian ilmaisee.

Tänä päivänä heillä on 16 myymälää ja kolme eri verkkokauppaa, suomeksi, ruotsiksi ja nyt englanniksi. Muutama myymälöistä sijaitsee keskeisillä kauppapaikoilla Tukholmassa, jossa ketju kulkee nimellä Happy Food Store.

Ilmoitus

 

Ruohonjuuri kertoo samalla tarjoavansa joulun alla mahtavan tavan muistaa ulkomailla asuvia ystäviä ja sukulaisia suomalaisilla, hyvää tekevillä lahjoilla. Uljaan uuden verkkokaupan avajaisten kunniaksi yli 30 euron tilaukset kulkevat ulkomaille EU-alueelle ilman toimitusmaksua, kun tilaus tehdään viimeistään 6.12.