Rekrytoinut jo tänä vuonna yli 200 – aikoo työllistää satoja lisää

Jopa työntekijät nostavat ympäristöaspektin esiin hakiessään töihin – Swappie laajentaa uusiin maihin ja käynnissä on jättirekrytoinnut.

Käytettyihin matkapuhelimiin erikoistunut Swappie on kovassa nousussa, vaikka eletään poikkeuksellisia aikoja. Yhtiö kertoo tänään laajentaneensa pandemiasta huolimatta tänä vuonna jo viiteen uuteen maahan: Tanskaan, Irlantiin, Portugaliin, Hollantiin ja Saksaan.

Swappie päätti kesällä rahoituskierroksen, joka takaa, että yhtiö kasvaa alansa suurimmaksi toimijaksi Euroopassa seuraavan kahden vuoden aikana.

Ilmoitus

Vain tämän vuoden aikana yhtiö on palkannut yli 200 uutta työntekijää, jotka vastaavat juuri laajentumisesta uusiin maihin, huollosta, asiakaspalvelusta, analytiikasta, markkinoinnista ja teknologiasta.

Eikä se lopu tähän, sillä Swappie kertoo nyt, että suunnitelmissa on liiketoiminnan moninkertaistaminen ja henkilökunnan tuplaaminen lukumäärässä. Seuraavan neljän vuoden aikana yhtiö suunnittelee palkkaavansa vain teknologiapuolelle monta sataa työntekijää.

Roolien speksaukset, haut, haastattelut ja perehdytykset on hoidettu sujuvasti etänä. Loppukesästä koronan hieman hellittäessä annoimme hakijoille mahdollisuuden valita, haluavatko he tulla paikan päälle haastatteluun vai hoitaa haastattelun etänä. Suurin osa hakijoista valitsee etähaastattelun, Swappien toimitusjohtaja Sami Marttinen sanoo tiedotteessa.

Yhtiö ei halua kertoa sen tarkempaa arviota kasvusta vuoden aikana, mutta liikevaihto on kasvanut suhteessa henkilöstöä nopeammin ja moninkertaistunut.

 

Paras tapa pienentää päästöjä

Älypuhelinten kunnostus ja edelleen myyminen on yksi tapa vähentää päästöjä, sillä 85-90 prosenttia älypuhelimen kuormituksesta syntyy Swappien mukaan valmistuksen yhteydessä.

Ympäristöystävällisyys on tärkeää myös työnhakijoille. Moni haluaa tehdä merkityksellistä työtä, jossa nopean kasvun, oppimisen ja muiden etujen, kuten yrityksen osittaisen omistuksen, lisäksi voi muuttaa yhtä globaalisti suurimmista markkinoista ja pienentää älypuhelinten ympäristöjalanjälkeä. Tämä aihe nousee jatkuvasti esiin rekrytointikeskusteluissamme, Marttinen kertoo.

Swappien huoltotehdas on Helsingissä, josta puhelimet postitetaan lyhyellä toimitusajalla kuluttajalle.

Ilmoitus

Swappie edustaa suomalaista vienti-innovaatiota parhaimmillaan. Tulemme luomaan työtä Suomeen nyt ja tulevaisuudessa. Jo neljän ensimmäisen Swappien toimintavuoden jälkeen työllistämme yli 400 ihmistä ja suunnitelmien mukaan ensi vuonna yli 800 ihmistä. Vertailun vuoksi henkilöstön lukumäärä Helsingin tehtaallamme on nyt jo suurempi kuin esimerkiksi monella metsäteollisuuden tehtaalla Suomessa. Se paikkaa toivottavasti muiden toimialojen tuomaa lovea työmarkkinoilla, Sami Marttinen sanoo.