Raportti: Suomi jää muiden jalkoihin verkkokaupassa

Suomalaiset käyttävät asukasta kohden vähiten rahaa verkko-ostoksiin Pohjoismaissa.

Ilmoitus

Verkkomaksuyritys DIBS:in raportin mukaan suomalaiset ostavat verkossa huomattavasti vähemmän kuin pohjoismaiset naapurinsa. Suomalaiset käyttävät raportin mukaan tämän vuoden aikana verkossa noin 12 miljardia euroa verko-ostoksiin. Ruotsalaiset ostavat noin 26 miljardilla. Tanskan ja Norjan vastaavat lukemat ovat 18 miljardia euroa ja 15 miljardia euroa.

Huikea kasvu

Yhteensä Pohjoismaat tulevat siis DIBS raportin mukaan käyttämään tämän vuoden aikana noin 72 miljardia euroa verkossa (737 miljardia kruunua). Suomalaisten osuus kokonaisuudesta on 17 prosenttia.

- Kehitys tällä vuosikymmenellä on ollut uskomaton. Jos tämä tahti jatkuu, 100 miljardin euron rajaa menee muutaman vuoden sisällä rikki, DIBS:in toimitusjohtaja Daniel Larsson sanoo tiedotteessa.

Ihmistä kohden suomalaiset ostavat myös vähiten verkossa, noin 260 eurolla vuodessa. Tämän tilaston kärjessä ovat tanskalaiset (noin 360 euroa/vuosi), ja kakkosena Norja (340 euroa/vuosi). Ruotsalaisten lukema on 300 euroa per vuosi.

Lukemissa mukana reissut ja palvelut

DIBS:n raportissa on tavaraostosten lisäksi otettu huomioon myös palvelut ja reissut. DIBS on tutkinut pohjoismaiden verkkokäyttäytymistä vuodesta 2006 alkaen.

Tutkimusta varten haastateltiin 7000 ihmistä Pohjoismaissa.