Raportti: ”Laajempi muutos kaupan alalla”

Salesforcen tuore raportti State of Sales luo näkymän alan trendeihin ja luo kuvan laajasta muutoksesta.

Raportissa esitellään Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan näkemyksiä trendeistä ja sen mukaan kaupan alalla on meneillään laaja muutos, joka koskee kaikkea teknologiasta myyjien työnkuvaan.

Myynti on rajun digitaalisen murroksen kourissa. Pandemia on vain kiihdyttänyt muutosta sekä rikkonut monta B2B-myynnin myyttiä. Digitaalinen myynti on nyt markkinoinnin, verkkokaupan sekä suoramyynnin kokonaisuus, ja kaikkea tätä johdetaan tiukasti datan avulla asiakaslähtöisesti, Suomen maajohtaja Sami Lampinen sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Raportin mukaan yksi tämän hetken tärkeimmistä asioista on luottamus. 83 prosenttia myyjistä sanoo, että luottamus myyntitilanteessa on aiempaa tärkeämpää ja 82 prosentin mukaan sama on myös sen jälkeen.

86 prosenttia myyjistä sanoo uskovansa organisaationsa kykyyn saada kaupat, 67 prosenttia luottaa organisaationsa ketteryyteen ja 80 prosenttia luottaa yrityksensä kestävyyteen pitkällä juoksulla.

Luottamus on aina ollut tärkeä tukipilari kaupankäynnille ja epävarmoina aikoina sen merkitys vain korostuu entisestään. On hienoa, että myyjät tunnistavat luottamuksen tärkeyden asiakassuhteissa ja tämän lisäksi luottavat myös oman yrityksensä resilienssiin. Myyjän on hankalaa lähteä rakentamaan luottamuksellista asiakassuhdetta, jos uskoa omaan organisaatioon ei ole, Lampinen muistuttaa.

 

Raportin tuloksia lyhyesti:

  • 85 % myyntijohtajista ja -vastaavista kertoo digitalisoitumisen kiihtyneen organisaatiossaan verrattuna vuoteen 2019.
  • 75 % pohjoismaisista myyjistä kokee, että myyntiteknologian tarpeet ovat muuttuneet merkittävästi vuodesta 2019.
  • 78 % myyjistä kertoo saaneensa uusia vastuualueita työnkuvaansa ja 73 % odottaa työnkuvansa muuttuneen pysyvästi.
  • 85 % myyjistä kertoi myyntitoimintojen roolin olevan siirtymässä yhä strategisempaan suuntaan ja samalla 87 % heistä kokee vaikuttavansa entistä enemmän bisneksen kasvuun ja liiketoiminnan jatkumiseen.

Eri maiden States of Sales -raportteja voi käydä lukemassa täältä.