Puuilon liikevaihto kasvoi yli 25 prosenttia

Puuilo esitteli tammikuun lopussa päättyneen tilikauden tuloksia.

Puuilo-konsernin tammikuun lopussa päättyneen tilikauden liikevaihto oli 170,5 miljoonaa euroa. Kasvua edelliseen tilikauteen verrattuna oli 25 prosenttia. Yhtiön kannattavuus oli erinomaisella tasolla ja raportoitu liikevoitto (EBITA) oli yli 14 % liikevaihdosta, yritys kertoo.

Yhtiön mukaan liikevaihdon kasvuun vaikuttivat vahva vertailukelpoisen myynnin kasvu, verkkokaupan myynnin kasvu ja uusien myymälöiden avaukset.

Ilmoitus

Päättyneen tilikauden aikana Puuilo avasi neljä uutta myymälää ja palkkasi reilut 70 työntekijää. Tilikauden päättyessä yhtiöllä oli 27 myymälää ympäri Suomea.

Viime tilikausi oli vahvan kasvun vuosi ja erittäin kova suoritus yhtiöltä. Absoluuttisesti liikevaihtoa kertyi yli 34 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisellä tilikaudella. Vertailukelpoisesti kasvoimme huomattavasti markkinoita nopeammin ja suunnitellut uudet myymälät avattiin aikataulussa ja menestyneesti. Puuilon tunnettuus on selvästi kasvanut ja konseptimme tunnistetaan entistä paremmin. Nopeasta kasvusta huolimatta yhtiön kannattavuus oli erinomainen ja pystyimme pitämään kustannusten kasvun maltillisena. Olemme Suomen kannattavin vähittäiskauppayhtiö tässä kokoluokassa. Toteutimme määrätietoisesti kasvustrategiaamme ja avasimme päättyneellä tilikaudella neljä uutta myymälää. Jatkamme myymäläverkoston laajentamista ja lisäämme investointeja taustajärjestelmiin tehokkuuden ja asiointikokemuksen kehittämiseksi. Palkkaamme tänä vuonna lisää henkilökuntaa olemassa oleviin myymälöihimme ja uusiin avattaviin yksiköihin. Olemme palkanneet tänä keväänä yhteensä yli 200 kesätyöntekijää ja he aloittelevat parhaillaan töitään eri myymälöissämme sekä yhtiön ketjuyksikössä. Haluan erityisesti kiittää Puuilon henkilökuntaa loistavasta työstä ja asiakkaitamme luottamuksesta. Meneillään oleva kevätsesonki on käynnistynyt ennätysvilkkaasti ja olemme rikkoneet aiemmat kuukausimyyntiennätyksemme. Tämä on meille vahva viesti asiakkailtamme ja koemme, että valittu strategiamme on oikea, Puuilon toimitusjohtaja Juha Saarela sanoo yhtiön tiedotteessa.