Pula rasittaa Amazonia – tarjoaa isoja bonuksia

”Tulee meille kalliiksi”.

Rahaa virtasi kassaan Amazonilla myös vuoden kolmannella neljänneksellä. Yhtiön liikevaihto oli 110,8 miljardia dollaria ajanjaksolla.

Edes Amazon ei ole immuuni olemassa olevalle rahtikaaokselle ja tuotepulalle. Se näkyy varsinkin liikevoitossa, mikä oli 3,2 miljardia. Siinä on iso pudotus edellisvuoden 6,9 miljardista. Syynä tähän on muun muassa se, että Amazon on tuplannut kapasiteettinsa koskien kontteja.

Ilmoitus

Yhtiö kertoo samalla olevansa valmiina käyttämään lisää miljardeja työvoimapulaan ja kansainvälisiin rahtiongelmiin. Kaikki sen takia, että logistiikkaketjut kärsisivät niin vähän kuin mahdollista joulukaupan aikaan.

Tulee meille kalliiksi lyhyellä juoksulla, mutta se on oikea priorisointi asiakkaitamme ja partnereitamme kohtaan, Andy Jassy, Amazonin toimitusjohtaja sanoo BBC:n mukaan.

Työvoimapula näyttää kuitenkin olevan melkoinen pähkinä purtavaksi. Isossa-Britanniassa Amazon tarjoaa jopa 3000 punnan bonuksia saadakseen lisää kokopäivätyöläisiä muun muassa varastolleen Exeterissä, BBC:n mukaan.

USA:ssa työvoimakustannuksien odotetaan nousevan 4 miljardilla dollarilla neljännen kvartaalin aikana, jos he aikovat saada työntekijöitä paikalle.