Puheohjauksella voi nyt tilata pizzaa myös Suomessa

Kotipizzan ja Pivon Alexa-pilotti ensimmäinen laatuaan Pohjoismaissa.

Amazon tuntuu rynnistävän Suomen markkinoille pikkuhiljaa. Nyt Amazonin Alexa-tekoälyllä voi tilata pizza myös Suomessa. Kotipizza on toteuttanut palvelun yhteistyössä OP Ryhmän kehittämän Pivon kanssa.

Ilmoitus

Pizzan voi tilata puheohjauksella elokuun alusta alkaen.

Amazonin Alexa on tekoäly, joka toimii puheohjauksella.  Asiakas aktivoi tilaamisen sanomalla Alexalle: ” Open Kotipizza game”, jolloin Alexa arpoo käyttäjälle pizzatäytteet. Kun asiakas hyväksyy Alexan ehdotuksen, voi hän tilata pizzan.

Alexa-toiminnallisuus on rakennettu pelilliseen muotoon, jotta palvelun kokeileminen olisi houkuttelevaa ja hauskaa.

- Puheohjaus on yleistymässä ja se on tulevaisuudessa merkittävä osa ihmisten arkea. Nyt jo 20 prosentilla Yhdysvaltain aikuisväestöstä on käytössään älykaiutin ja on ennustettu, että määrä nousee 40 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Erilaisten tuotteiden tilaaminen ja maksaminen helpottuvat entisestään tällaisten palveluiden ansiosta, sanoo Kotipizza Groupin Digi & Data Manager Johanna Kuosmanen tiedotteessa.

Asiakkaan luo

- Vaikka Alexan käyttö on Suomessa vielä vähäistä johtuen osin siksi, että palvelu toimii toistaiseksi vain englanniksi, haluamme olla etujoukoissa kokeilemassa uusia tapoja kehittää asiakaskokemusta.

Kotipizza tuottaa Alexa-toiminnallisuuden yhteistyössä Pivon kanssa. Kotipizza ja Pivo toivat markkinoille vuosi sitten myös Suomen ensimmäisen pikaviestivälitteisen maksusovelluksen Kotibotin.

- Innovatiivisten digitaalisten palveluiden kokeileminen on osa Kotipizzan edelläkävijyyden ja tekemisen kulttuuria. Testilaboratoriomme käy kuumana kokeillessaan uutuuksia. Uudet palvelut vahvistavat asiakaskokemusta Kotipizzassa. Niiden avulla tulemme asiakkaan luo, missä ja milloin tahansa, sanoo Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen.

 

Ilmoitus