PostNordin uusi toimintamalli: ”Tavoitteena on aloittaa lähiviikkoina pääkaupunkiseudulla”

PostNord kertoi marraskuun alussa ottavansa pian käyttöön uuteen teknologiaan perustuvan toimintamallin – lanseeraus kuitenkin viivästyi.

Ehandel kirjoitti marraskuun alussa PostNordin uudesta toimintamallista, jota yhtiö pilotoi onnistuneesti viime vuoden kevään ja kesän aikana pääkaupunkiseudulla. Paketteja toimitettiin tuolloin 20 000.

Käytännössä uusi toimintamalli tarkoittaa sitä, että asiakas valitsee milloin hän haluaa vastaanottaa paketin eikä tiedossa ole pitkää odottelua. Paketin kulkua voi seurata reaaliajassa ja vastaanottopäivänä paketin toimitusaika ilmoitetaan tunnin tarkkuudella. 15 minuuttia ennen saapumista vastaanottajalle lähetetään viesti, jossa olevaa linkkiä klikkaamalla lähetyksen saapumista voi seurata reaaliajassa.

Ilmoitus

PostNord kertoo, että tämän avulla myös kuljettajaan on helppo pitää yhteyttä ja paketin voi pyytää jättämään esimerkiksi naapuriin, jos toimitus ei ole omaan aikatauluun sopiva.

Paketin odottelu kotona sekä yhteyden puuttuminen paketin kuljettajaan ovat kiristelleet jo pitkään kotitoimituksia suosivien hermoja. Digitalisaation myötä ihmiset ovat tottuneet nopeaan ja mutkattomaan toimintaan. Meillä Suomessa pitkät välimatkat ja vaihtelevat keliolosuhteet tekevät yhtälöstä logistiikan kannalta haastavan, mutta me PostNordilla emme anna sen lannistaa. Teemme koko ajan töitä sen eteen, että suomalaiset saavat pakettinsa odotustensa mukaisesti. Tavoitteenamme on tehdä suomalaisten arjesta ja verkkokauppa-asioinnista helpompaa, PostNordin toimitusjohtaja Johanna Starck sanoi tiedotteessa marraskuussa.

 

"Joulusesonki ei ollut sopiva hetki"

Mutta miten palvelu sitten on lähtenyt käyntiin? Ehandeliin tulleiden lukijapalautteiden mukaan paketteja joutuu edelleen ”odottelemaan tuntikausia”. Kysyimme asiaa PostNordin viestintäjohtaja Katja Luotolalta.

Valitettavasti uuden palvelun lanseeraus on viivästynyt. Ennätysvilkas joulusesonki ei ollut sopiva hetki lähteä jakamaan paketteja uudella toimintamallilla, vaikka se olikin onnistuneesti pilotoitu. Nyt sesonki on takana päin ja valmistaudumme uudelleen toimintamallin käyttöönottoon. Tavoitteena on aloittaa lähiviikkoina pääkaupunkiseudulla, ja alkuvuoden aikana myös Turussa ja Tampereella. Myöhemmin tänä vuonna on tarkoitus laajentaa myös muualle Suomeen – isompien kaupunkien lähialueille, hän sanoo ja pahoittelee sitä, että käyttöönoton lykkääntyminen on aiheuttanut pettymyksen.

Olemme kuitenkin sitä mieltä, että on tärkeää aloittaa niin, että jokainen kuljettaja voi lähteä jakamaan paketteja varmoin mielin ja että kaikki palaset ovat varmasti paikoillaan.

Suomi on nyt lumen peittämä ja Katja Luotolan mukaan tällä hetkellä viiveitä aiheuttaa myös hankalat ajokelit sekä poikkeukselliset lumimäärät kaduilla.

Teemme joka päivä parhaamme, että paketit saadaan perille sovitusti, hän sanoo.

Ilmoitus