PostNordin tulos reilusti miinukselle

Liikevaihto kuitenkin kasvaa.

Kuljetusyritys PostNordin toisen neljänneksen liikevaihto on kasvanut viidellä prosentilla 950 miljoonaan euroon. Toisaalta tulos on muuttunut negatiiviseksi ja näyttää miinusta 9 miljoonaa euroa.

Ilmoitus

Huonon tuloksen voi heijastaa 150 miljoonan euron valtiontukeen, jonka EU-komissio myönsi PostNordille.

- Kesäkuun 11. päivä PostNordin hallitus päätti välittömästi jatkaa PostNord Tanskan muutokset, jotka olivat odottaneet EU:n hyväksyntää . Toisen neljänneksen tulokseen vaikuttivat edellä mainittu avustus sekä muutosten rahoitus, PostNord kertoo tiedotteessa.

”Konserni tekee nollatuloksen”

Verkkokauppa kasvaa odotusten mukaisesti kun taas perinteiset kirjeet vähenevät. Pakettimäärät ovat jakson aikana lisääntyneet 17 prosenttia, kun taas kirjemäärät ovat vähentyneet 7 prosenttia.

- Vastataksemme kasvaviin pakettimääriin olemme ottaneet käyttöön uusia terminaaleja. Konserni tekee kuitenkin käytännössä nollatuloksen ensimmäisellä puoliskolla, kuljetusyritys huomauttaa.

Tulos on kuitenkin viime vuoteen verrattuna parempi.

PostNord kertoo myös, että heidän kännykkäsovellustaan käyttää nyt jo 1,5 miljoonaa asiakasta. Sovellus sai äskettäin arvostetun toiminnon kun paketit voi nyt hakea mobiilisen pankkitunnuksen avulla henkilökortin sijaan.