PostNordin noutopisteiden määrää kasvaa

Pian 2000 noutopisteen verkosto.

Suomalaiset ovat pakettiautomaattikansaa, kirjoittaa logistiikkayhtiö PostNord. PostNordin toimittamia paketteja voi noutaa tämän vuoden loppuun mennessä miltei 700 pakettiautomaatista kautta maan.

Suomalaiset arvostavat sitä, että verkkokauppaostoksen voi hakea kätevästi automaatista. Tämä on jopa toimituksen vastuullisuutta ja nopeutta tärkeämpi piirre.

Ilmoitus

Toisin kuin muissa Pohjoismaissa, tarkalla toimitusajankohdalla ei ole suomalaisille niin suurta väliä, kunhan lähetyksen voi noutaa silloin kun se itselle parhaiten sopii. Suomalaiset haluavat yhdistää pakettien noudon arjen muihin askareisiin, kuten ruokaostosten tekemiseen. Iso osa pakettiautomaateista sijaitseekin juuri päivittäistavarakauppojen yhteydessä, PostNordin verkkokauppa-asiantuntija Mika Granath kertoo yhtiön tiedotteessa.

PostNord kertoo edelleen, että paketteja toimitetaan tällä hetkellä koronasta johtuen selvästi suurempia määriä kuin huhtikuussa tavallisesti ja eritoten toimitusten määrä kotiin on kasvanut.

Vaikka se tässä vaiheessa tuntuukin kaukaiselta, niin jossain vaiheessa on edessä paluu normaalimpaan arkeen. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, tuleeko nyt niin suosituista kotitoimituksista suomalaisten uusi suosikki vai pitävätkö pakettiautomaatit pintansa. Selvää kuitenkin on, että kumpaakin toimitusvaihtoehtoa tarvitaan. Me PostNordilla kehitämme palveluitamme koko ajan tehdäksemme sekä paketin noudosta että kotitoimituksesta mahdollisimman joustavaa, Granath toteaa.

Uudet pakettiautomaatit ovat yhteiskäyttöisiä Pakettipisteitä, ja ne tulevat osaksi PostNordin valtakunnallista noutopisteverkostoa. Niiden myötä PostNordilla on jo lähes 2 000 verkkokauppapakettien noutopistettä ympäri Suomen.