PostNordilla jarruongelmia Ruotsissa

100 uutta autoa seisoo tallissa. Jarrut petti.

Ruotsin PostNordilla on uusia ongelmia. Yrityksellä on 500 tuliterää autoa, joista noin 100 seisoo nyt autotallissa neljän lyhyen ajan sisällä tapahtuneen haverin jälkeen. Autojen jarrut eivät nimittäin toimi lumisella säällä. Noin 100 autoa sai tapahtumien jälkeen ajokiellon ja yritys on joutunut vuokraamaan autoja.

- Autojen vuokraaminen on kallista samalla kun maksamme jo olemassaolevista autoista, joita emme voi käyttää, PostNordin operatiivinen päällikkö Mathias Krümmel sanoo iltapäivälehti Expressenin haastattelussa.

Ilmoitus

PostNord on hankkinut jokin aikaa sitten 500 uutta Renault Kangoo-merkkistä jakeluautoa, jotka eivät kuitenkaan kestä pohjoisen talvea. Krümmel kertoo Expressenin haastattelussa, että osa havereista on tapahtunut suuremmilla teillä 70-80 kilometrin tuntivauhdissa ja osa kaupungeissa. Autojen jarrut ovat joko lopettaneet toimimasta kokonaan tai niiden jarrutuskyky on ollut merkittävästi normaalia huonompi.

Henkilövahinkoja tapahtumissa ei ole käynyt, sillä kuljettaja on kaikesta huolimatta saanut ajoneuvon pysäytettyä joko käsijarrulla tai vaihteilla, Krümmel selvittää samassa haastattelussa.

Tapahtuneen vuoksi Ruotsin pohjoisosissa noin 100 autoa seisoo nyt käyttämättömäna. Maan eteläosissa autot joutuvat parkkiin miinusasteilla.

Eikä vuokra-autojen ainut ongelma ole suinkaan niiden hinta. Postinjakajille vuokra-autot ovat hankalia, sillä tavallista postiautoa ajetaan oikealta puolella, kun taas normaaleissa autoissa kuljettaja istuu vasemmalla.

Asiasta uutisoi useat ruotsalaismediat viime viikolla.