PostNord Strålfors ja Siirto yhteistyöhön – mahdollistavat laskujen maksamisen älypuhelimella

E-laskutuksen käyttöaste kasvaa noin 10 prosentin vauhdilla vuosittain.

Ilmoitus

PostNord Strålfors ilmoittaa tiedotteessa tarjoavansa jatkossa Siirtoa laskutustapana yritysasiakkailleen. Kyseessä on uusi tapa käyttää Siirtoa, sillä PostNord Strålfors tuo ensimmäisenä laskuvälittäjänä laskut Siirtoon.

Kuluttajat voivat jatkossa vastaanottaa ja maksaa laskuja Siirto-maksuina omassa älypuhelimessa. PostNord Strålfors yhteistyössä Nordean kanssa mahdollistaa jatkossa laskujen ja liitteiden lähettämisen suoraan kuluttajan käyttämään Siirto-sovellukseen.

Ilmoitus

- Suomessa perinteisen e-laskutuksen käyttöaste on arviolta 50-60 prosentin tasolla ja kasvaa edelleen noin 10 prosentin vauhdilla vuosittain. Uuden sukupolven modernille mobiililaskutustavalle on kuitenkin kysyntää ja sen vuoksi uskomme niin yritysten kuin kuluttajien löytävän myös tämän laskutustavan, Nordean uusista maksutavoista vastaava johtaja Juha Risikko sanoo tiedotteessa.

Ei tarvitse mennä verkkopankkiin

Siirron kautta välitettävän mobiililaskun lähettäminen onnistuu puhelinnumeron perusteella. Palvelussa perinteisen e-laskun tai paperilaskun sijaan kuluttajalle lähetetään Siirto-maksupyyntö, jossa on laskun kuva ja tarvittavat maksutiedot mukana. Kuluttajan ei tarvitse mennä erikseen verkkopankkiin aktivoimaan e-laskutusta.

- Yhteistyö Nordean kanssa Siirron hyödyntämisessä kuluttajalaskutuksessa laajentaa edelleen PostNord Strålforsin asiakkaiden mahdollisuuksia viestiä omien asiakkaidensa kanssa. Siirrolla on jo tällä hetkellä oma laaja käyttäjäkuntansa, jolloin annamme heille mahdollisuuden ottaa laskut vastaan jo tuttuun sovellukseen, sanoo PostNord Strålfors Oy:n Digitaalisista Palveluista vastaava Johtaja Sami Niininen.

Laskuttajan kannalta Siirtoa hyödyntävä mobiililaskutus voidaan heti ottaa käyttöön ja laskuttaja voi lähettää ensimmäisen laskun sähköisesti Siirron kautta. Siirtoa hyödyntämällä laskuttaja saa lisäksi maksun reaaliaikaisesti omalle tililleen heti, kun kuluttaja maksaa laskun.