PostNord rakentaa uuden Terminaalin Pirkkalaan

”Tällä ratkaisulla vahvistamme merkittävästi kilpailukykyämme.”

4000 neliömetrin terminaali, 400 neliömetrin toimistotilat ja samalle tontille nousee myös 7000 neliömetrin varastorakennus, johon PostNordilla on etuvuokrausoikeus. PostNord vahvistaa asemaansa logistiikkamarkkinoilla rakentamalla Tampereen Pirkkalaan uudet tilat.

Tampereen terminaali on osa PostNordin verkostostrategiaa. Sen keskiössä ovat omat terminaalit kotimaan, tuonti- ja vientiliikenteen kannalta strategisissa kaupungeissa.

Ilmoitus

Uudistamme logistista verkostoamme niin, että pystymme toimittamaan lähetykset nopeammin ja vastuullisemmin koko Suomeen. Kolmion Etelä-Suomen kartalle muodostavat Turun, Vantaan ja Tampereen terminaalit toimivat verkostomme selkärankana, ja kolmion sisällä liikkuu merkittävä osa Suomen tavaraliikenteestä. Erityisesti tällä triangelialueella pystymme jatkossa toimittamaan paketteja hyvinkin nopeasti, ketterästi ja kustannustehokkaasti. Ohjaamalla tuontiliikenne suoraan päämäärää lähimpänä olevaan pääterminaaliin lajiteltavaksi vältymme turhilta välikäsittelyiltä ja voimme vähentää merkittävästi ajokilometrejä ja samalla päästöjä isoimpien kaupunkien välillä, PostNordin Chief Operations Officer Jani Ståhlhammar kertoo.

Aiemmin PostNord on operoinut Tampereen alueen kuljetuksia kolmannen osapuolen kautta kumppanuussopimuksella. Alueen ottaminen omaan hallintaan on tärkeä osa strategian toteuttamista.

Kun triangelin muodostavat pääterminaalit ovat täysin omassa hallinnassa, läpinäkyvyys ja kehitysmahdollisuudet ovat omaa luokkaansa. Tällä ratkaisulla vahvistamme merkittävästi kilpailukykyämme ja ketteryyttämme toimia koko ajan muuttuvilla logistiikkamarkkinoilla, Ståhlhammar toteaa.

Tilojen rakentamisesta vastaa Logicenters.

On hienoa, että PostNord Oy valitsi kumppanikseen juuri meidät. Pääsemme hankkeessa toteuttamaan modernin kiinteistön, jossa hyödynnetään monipuolisesti uusiutuvaa energiaa. Uskomme, että PostNord Oy tulee menestymään uusissa tiloissaan, Logicenters Finlandin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää sanoo.

 

Sijainti ratkaisi

Uusi terminaali nousee Kurikantielle Pirkkalassa ja paikan ratkaisi sen keskeinen sijainti. Tontti sijaitsee myös raskaalle liikenteelle ja terminaalistruktuurille suotuisassa paikassa.

Tampereen seutu on vahvasti kehittyvä alue ja meille strategisesti tärkeä keskittymä, Ståhlhammar kertoo.

Ilmoitus

Toiminnan uusissa tiloissa on tarkoitus käynnistyä ensi kesänä.

PostNordilla on Suomessa 19 alueterminaalia Maarianhaminasta Rovaniemelle. Yhtiö uusi Turun terminaalinsa viime vuonna ja Tampereen jälkeen PostNordin triangelin sulkee Vantaan terminaali viimeistään vuonna 2022, logistiikkajätti kertoo lehdistötiedotteessa tänään.