PostNord hankki 3D-tulostimen – asiakas voi tulostaa tuotteita suoraan terminaalissa

Uusi tulostin on asennettu yhteen PostNordin terminaaleista – ”Vasta yksi osa PostNordin laajentumista 3D-tulostamiseen Pohjoismaissa”.

PostNord panostaa nyt täysillä uuteen tekniikkaan. Yhtiö uutisoi eilen sovelluksesta, joka otetaan pian käyttöön pääkaupunkiseudulla kotiintoimituksien yhteydessä ja samaan hengenvetoon yritys kertoo yhdessä HP:n kanssa sijoittaneensa 3D-tulostuspalveluun.

Logistiikkajätti on hankkinyut HP:n Jet Fusion 4200-sarjan tulostimen yhteen terminaaleistaan Suomessa. Sillä voi valmistaa nopeasti tuotteita, kuten tuotannosta poistuneita varaosia, kysynnän mukaan. Esimerkiksi terveydenhuolto ja julkinen liikenne ovat jo hyödyntäneet tekniikkaa.

Ilmoitus

HP kertoo tiedotteessa, että tulostin käyttää MJF-tekniikkaa, mikä sitoo tulostusmateriaalin kiinteäksi ja tukevaksi rakenteeksi. PostNord käyttää tulostimessa HP:n PA 12-materiaalia, mikä on monikäyttöinen ja vahva termoplastinen jauhe. Aine on nylonpohjainen ja kestää esimerkiksi desinfiointia.

HP:n mukaan materiaalista tulee myös vain vähän hukkaa, mikä tekee siitä paitsi taloudellisen, myös ekologisemman vaihtoehdon. Ylijäänyt jauho voidaan aina siirtää seuraavaan tuotantoon.

3D-tulostuksen käyttö yritysten liiketoiminnassa jatkaa voimakasta kasvuaan, eikä ihme: mullistava teknologia mahdollistaa aivan uudenlaisia liiketoiminnan muotoja ja vanhojen prosessien digitalisoimista, kuten PostNordin tapauskin hienosti osoittaa, Jarkko Huhtaniitty, HP Suomen toimitusjohtaja sanoo .

PostNordin Tomas Lundström, Nordic Head of 3D kertoo puolestaan, että tulostimen käyttö on helppoa ja se lyhentää koko tuotantoketjua ja poistaa monia askeleita niin asiakkaalta kuin jakeluketjusta.